vestnik

Elektro Maribor bo začel izvajati obnovitvena dela na daljnovodu od Lendave do Velike Polane

Vestnik/STA, 13. 5. 2020
STA
Elektro Maribor, OE Murska Sobota, bo z obnovitvenimi deli na daljnovodu začel predvidoma jutri.
Aktualno

Elektro Maribor, Območna enota Murska Sobota, bo predvidoma jutri začel z večjimi obnovitvenimi deli na daljnovodu od Lendave do Velike Polane, zaradi katerih bo občasno lahko motena oskrba. Investicija je pomembna za kakovost in bo omogočila nadaljnji razvoj z možnostjo priključevanja novih odjemalcev in malih proizvajalcev električne energije, tudi samooskrbe. Dela bodo potekala predvidoma do konca junija.

Zaradi del na 20 kV daljnovodu, ki bodo potekala od Lendave v smeri naselij Gornji Lakoš, Dolnji Lakoš, Gaberje, Kapca, Hotiza, Mala Polana in Velika Polana, bodo posamezne dele obstoječih elektroenergetskih vodov morali večkrat izklopiti, zato bo lahko nekoliko zmanjšana zanesljivost dobave in kakovost električne energije, odjemalci pa bodo imeli več kratkotrajnih prekinitev dobave električne energije. "Naši sodelavci si bodo prizadevali za to, da bo prekinitve zaznalo čim manj uporabnikov omrežja in da bodo trajale najkrajši možni čas," so sporočili iz družbe.

elektrika_daljnovod_bobo_13.09.12
Bobo
Fotografija je simbolična.
Dela zajemajo menjavo golih vodnikov in drogov z novim izoliranim prostozračnim vodom, ki napaja omenjena naselja. Uporabnikom zato priporočajo, da se naročijo na brezplačno obveščanje o načrtovanih in nenačrtovanih prekinitvah dobave električne energije, kar lahko storijo prek spletne in mobilne aplikacije.

elektro industrija obnova elektro-maribor daljnovod