vestnik

Spor med cvetličarko in slaščičarjem: Emruli grozi s tožbo

T. M., 19. 9. 2020
Nataša Juhnov
Slaščičarna, cvetličarna in žleb, zaradi katerih sta si lastnika še vedno v laseh. Foto Nataša Juhnov
Aktualno

Lastnik slaščičarne Šport Istref Emruli vztraja, da lastnica cvetličarne Gloriosa Bernarda Mataj spelje žleb s svoje hiše tako, da voda ne bo tekla na njegove tlakovce. Matajeva je medtem že navezala stik z obrtnikom, ki naj bi dela izvedel, a je ta ob ogledu terena ugotovil, da tak poseg ni možen.

»Ugotovljeno je bilo, da na strani objekta, kjer je speljana odtočna cev, ni nobenega jaška javne kanalizacije, ta je na povsem drugi strani objekta. Ker je streha dvokapnica, napeljava odtočne cevi do jaška ni možna,« so zapisali v podjetju Kleparstvo in krovstvo Šinko. Ta dopis je Matajeva poslala Emrulijevemu odvetniku Danilu Hariju, a očitno Emrulija s tem ni prepričala. Hari je Matajevi odgovoril, da mora ne glede na mnenje obrtnika odpraviti odtekanje vode na Emrulijevo parcelo, hkrati jo je povabil na sestanek, na katerem bi skušali doseči neki dogovor. Pri tem je še zapisal, da če v osmih dneh ne bodo dosegli sporazuma, bo Emruli vložil tožbo, s katero si bo prizadeval za odstranitev žleba oziroma zahteval prepoved odtekanja vode na njegovo parcelo.

Kot smo že poročali, se je spor začel, ko je Emruli, ki je imel pred tem montažni objekt slaščičarne v Slovenski ulici, moral tega zaradi prenove ulice premakniti na svoje zemljišče v Zvezni ulici, ki je v neposredni bližini hiše Matajeve, v kateri je tudi njena cvetličarna. Matajeva je ob tem izrazila zaskrbljenost, med drugim zaradi morebitnega hrupa, ki bi ga povzročali obiskovalci slaščičarne. V zvezi s tem je tudi vložila prijavo na gradbeni inšpektorat, a so ji odgovorili, da niso pristojni za ukrepanje. Emruli je nato od nje zahteval, da uredi odtekanje vode iz žleba na njegovo parcelo, pri čemer, kot rečeno, vztraja še danes. Matajeva pravi, da bo morda zdaj prisluhnila nasvetu soboškega župana Aleksandra Jevška. Pred časom je namreč z občine, kamor je tudi pisala v zvezi z zadevo, prejela odgovor, v katerem so poleg tega, da nimajo pravne podlage za odstranitev kioska, zapisali, da naj se, če je kiosk zanjo moteč, obrne na pristojno sodišče zaradi motenja posesti.  

murska-sobota Vestnik