vestnik

Erika Kavaš prejela posebno priznanje na področju krvodajalstva

Vestnik.si, 18. 12. 2023
Tomaž Galič
Erika Kavaš je prejela posebno priznanje.
Aktualno

S svojo predanostjo in strokovnostjo je postala gonilna sila lokalnih prizadevanj za povečanje zavedanja o nujnosti krvodajalstva in reševanja življenj.

Rdeči križ Slovenije – območno združenje Lendava je minulo soboto pripravilo srečanje krvodajalcev. Na že drugem zaporednem srečanju so ob kratkem kulturnem programu podelili tudi priznanja večkratnim krvodajalcem, ki s svojim nesebičnim prispevkom pomembno prispevajo k oskrbi s krvjo.

Posebno priznanje je prejela Erika Kavaš, specialistka transfuzijske medicine iz Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor. Utemeljili so, da je Kavaševa s svojo predanostjo in strokovnostjo postala gonilna sila lokalnih prizadevanj za povečanje zavedanja o nujnosti krvodajalstva in reševanja življenj. "Njeno delo presega zgolj izpolnjevanje nalog v okviru delovnega časa, saj se predano posveča tudi prostovoljnim dejavnostim in organizaciji ozaveščevalnih kampanj," so še dodali. 

V tem tednu dve krvodajalski akciji 

Rdeči križ Slovenije – območno združenje Lendava v tem tednu organizira dve krvodajalski akciji, ob tem pa pozivajo k udeležbi vse polnoletne občanke in občane. Krvodajalski akciji bosta v sredo, 20. decembra, in v petek, 22. decembra 2023. Potekali bosta v prostorih Krajevne skupnosti Dolga vas, v dvorani dolgovaškega vaškega doma, med 8. in 12. uro.

Udeležbo je potrebno predhodno najaviti na telefonsko številko 041479242 ali 041320796 in se dogovoriti o uri prihoda. Krvodajalci brez predhodnega dogovora naj ne prihajajo na odvzem krvi.

erika-kavaš krvodajalstvo rdeči-križ-lendava rdeči-križ-slovenije