vestnik

Delavcem Escade vročene odpovedi, poteka cenitev strojev

Vestnik, 22. 6. 2021
Marina Vrbnjak
Escada v Gornji Radgoni
Aktualno

Poročali smo že, da je Okrožno sodišče v Murski Soboti na predlog lastnika uvedlo stečajni postopek nad tekstilnim podjetjem ECC Escada iz Gornje Radgone. 141 zaposlenih, ki so ostali brez zaposlitve, je novica presenetila in šokirala.

Kot je povedala stečajna upraviteljica Petra Pavličič, so večini delavcev odpoved vročili  v ponedeljek. "Prisotni so bili tudi predstavniki Zavoda za zaposlovanje, ki so delavce seznanili s pravicami, ki jim pripadajo. Večini se pogodba izteče okoli 6. julija, ko poteče 15 dnevni odpovedni rok," je še pojasnila. Kaj je vzrok za odločitev luksemburških lastnikov podjetja ECC Escada, ki je šivalo oblačila višjega cenovnega razreda, ni znano. Z direktorico Catharino Britz Alleta, ki po besedah stečajne upraviteljice živi v Južnoafriški republiki, še niso uspeli vzpostaviti stika.
Z uvedbo stečajnega postopka se je prenehalo vso nadaljnjo poslovanje, v skladu z zakonom se lahko končajo le še nujna dela oziroma posli. Trenutno poteka popis oziroma cenitev okoli 600 strojev. 
Proizvodne prostore je sicer pred kratkim od Družbe za upravljanje terjatev bank kupil Arcont.
gornja-radgona escada stečajni-postopek