vestnik

Evangeličani dobili prvega predstavnika v slovenski policiji

Rok Šavel, 2. 6. 2022
Reka Šav (Primorske novice)
Evangeličanski duhovnik Aleksander Erniša je Trst zamenjal za Tacen.
Aktualno

Na ministrstvo za notranje zadeve je bil prerazporejen Aleksander Erniša.

Po dveh predstavnikih evangeličanske cerkve v vojaškem vikariatu, Violeti V. Mesarič Jazbinšek, namestnici vikarja in vojaškemu kaplanu Primožu Kuminu, zdaj dobiva evangeličanska cerkev še predstavnika za duhovno oskrbo v slovenski policiji. To je bil eden izmed izpostavljenih dosežkov sveta vlade za odprta vprašanja z evangeličansko cerkvijo, ki ga je ustanovila Janševa vlada.

Evangeličanski škof Leon Novak ni skrival želje, da bi poleg treh katoliških duhovnikih tudi evangeličani imeli svojega predstavnika v policiji, želja pa se mu je zdaj uresničila, saj je to postal duhovnik Aleksander Erniša. Sin preminulega prvega evangeličanskega škofa v Sloveniji Geze Erniše je bil namreč s prvim junijem prerazporejen z ministrstva za obrambo na ministrstvo za notranje zadeve, sicer pa je bil od leta 2018 prvi slovenski pastor na čelu tržaške evangeličansko-luterantske cerkve.

Erniši, ki se po štirih letih vrača v domovino, je status v Slovenski vojski ob odhodu v Trst miroval, kar pomeni, da je tudi ohranil vsa napredovanja, z delom pa bo začel v Policijski akademiji v ljubljanskem Tacnu.

aleksander-erniša evangeličanska-cerkev policijski-vikariat