vestnik

Evropska sredstva še za kolesarsko povezavo v apaški občini

Vestnik, 2. 5. 2021
Marina Vrbnjak
Apaška občina bo v sklopu omenjenega projekta zgradila manjkajoči odsek kolesarske poti na relaciji Črnci-Žepovci.
Aktualno

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Kolesarska povezava med naselji in sosednjimi občinami ob državni cesti R2-438/1307 od naselja Črnci do naselja Vratja vas - 1. faza in zveznost. V okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije je za projekt namenjenih 700 tisoč evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 241 tisočakov.

Apaška občina bo v sklopu omenjenega projekta zgradila manjkajoči odsek kolesarske poti na relaciji Črnci-Žepovci, in sicer v skupni dolžini 2.716 metrov in širini 2,5 metra. V državni upravi dodajajo, da bo projekt izveden vzporedno z rekonstrukcijo regionalne ceste, ki poteka od Gornje Radgone do mejnega prehoda Trate. 

Kolesarska povezava se navezuje na že zgrajeno med naselji Črnci in Apače ter se nato priključuje na kolesarsko pot med naseljem Segovci in Lutverci, ki bo zgrajena iz sredstev državnega proračuna. Ta se namreč priključuje na že zgrajen odsek kolesarske povezave Murska kolesarska pot na meji med apaško in radgonsko občino ter upravnim središčem Gornja Radgona. Z investicijo, za katero so zagotovljena evropska sredstva, se tako zagotavlja neprekinjena kolesarska povezava med Gornjo Radgono in Žepovci v skupni dolžini 11 kilometrov. 

občina-apače kolesarska-steza evropska-sredstva