vestnik

Evropska sredstva za kolesarsko stezo, ki bo povezala tri pomurske občine

Vestnik, 4. 5. 2021
Nataša Juhnov
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Kolesarska steza Lendava-Velika Polana-Črenšovci
Aktualno

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Kolesarska steza Lendava-Velika Polana-Črenšovci. Vreden je 1,26 milijona evrov, evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 607 tisočakov, projekt pa bodo izvajale črenšovska, lendavska in polanska občina v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije.

V okviru omenjenega projekta bo vzpostavljena kolesarska povezava med omenjenimi občinami, naložba pa bo povečala število dnevnih kolesarjev in njihovo varnost. 

Trasa je dolga okoli 6,7 kilometra. V Veliki Polani bodo uredili javno kolesarsko stezo za kolesarje v širini dveh metrov od križišča cest Hotiza-Velika Polana-Žižki in naprej po občinski cesti. V lendavski občina bo kolesarska steza urejena na odseku od Dolge vasi do Trimlinov. Predvideva se dvosmerna asfaltna steza, ločena s talno signalizacijo, ki poteza izven obstoječih cest, ter podaljšanje obstoječega pločnika v Dolgi vasi za 135 metrov, s čimer bi se vzpostavila navezava načrtovane kolesarske steze na obstoječo prometno infrastrukturo. Občina Črenšovci pa bo uredila kolesarsko stezo, ki poteka od zadnje hiše naselja Žižki do poljske poti na meji s polansko občino. 

Nataša Juhnov
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Kolesarska steza Lendava-Velika Polana-Črenšovci.
kolesarska-povezava občina-črenšovci občina-lendava občina-velika-polana evropska-sredstva