vestnik

Expano išče novega ponudnika gostinskih storitev. Preberite, zakaj

I.B., 22. 11. 2022
Niko Časar
Regijski promocijski center Expano vabi k oddaji ponudbe za prevzem gostinskih storitev v Expanu.
Aktualno

Regijski promocijski center Expano vabi k oddaji ponudbe za prevzem gostinskih storitev v Expanu.

Razvojni center Murska Sobota je objavil povabilo k oddaji ponudb za najem gostinskega lokala v regijskem promocijskem centru Expanu. Kot nam je povedala Helga Lukač, vodja Expana, se je trenutni ponudnik gostinskih storitev za prekinitev sodelovanja odločil iz osebnih razlogov. Družba Junior sicer vodi več lokalov, ne le tega v Murski Soboti. 

Zainteresirani gostinci lahko ponudbe oddajo do 19. decembra. Obstoječi najemnik pa bo gostinsko ponudbo v Expanu zagotavljal do izbire novega ponudnika, ki naj bi dopolnjeval in nadgrajeval regijsko zgodbo.

Kot so še sporočili iz Expana, je hrana pomembna za privabljanje in navduševanje obiskovalcem. "Ponudba v RPC Expano zato mora biti odsev naše kulinarične raznolikosti, od prekmurske do prleške gibanice, od prekmurske šunke do prleške tünke. Pri snovanju vsebin kulinarike in pristnih okusov Pomurja je zatorej potrebno vključevati tradicijo in raznolikost, kot jo nakazuje tudi raznolika pokrajina, obenem pa imeti v mislih moderne pristope, ki ponujajo drugačno kulinarično izkušnjo." Najem gostinskega lokala sicer vključuje poleg notranjosti lokala, kuhinje in pomožnih ter skladiščnih prostorov, še teraso. Eden od pogojev je zato, da bo ponudnik vsaj 50 odstotkov živil za pripravo jedi nabaviti v regiji. Ker so prejemniki certifikata Zeleni ključ, je treba v gastronomiji zagotavljati kratke dobavne verige, sezonskost ponudbe. smotrno uporabo virov in družbeno odgovornost do okolja in zaposlenih. 

Expano in Soboško jezero je sicer v zadnjih treh letih in pol obiskalo okoli 360 tisoč obiskovalcev, od tega jih je 75 tisoč vstopilo v interaktivni doživljajski park. 

expano gostinski-lokal