vestnik

Feri Lainšček ne bo častni občan Občine Šalovci

Damjana Nemeš, 12. 7. 2020
Niko Časar
Feri Lainšček ne bo častni občan Občine Šalovci. Foto Niko Časar
Aktualno

Sklep o podelitvi naslova častnega občana pisatelju Feriju Lainščku je bil na seji šalovskega občinskega sveta zavrnjen. En svetnik je glasoval za, štirje proti, dva pa nista glasovala.

Sklep o podelitvi naslova častnega občana pisatelju Feriju Lainščku je bil na seji šalovskega občinskega sveta zavrnjen. En svetnik je glasoval za, štirje proti, dva pa nista glasovala. Večina svetnikov se je strinjala, da bi lahko pisatelju, ki je bil rojen v Dolencih, podelili kakšno drugo nagrado, da bi ga imenovali za častnega občana, kar je v lokalnem okolju najvišje priznanje, pa je po njihovem mnenju premalo prispeval k razvoju, ugledu in uveljavljanju Občine Šalovci. »Ta naslov se ne podeljuje za zasluge, ki jih bo nekdo storil v prihodnosti, ampak za že opravljena dela,« je dodal župan Iztok Fartek.
Na razpis za nagrade in priznanja Občine Šalovci za leto 2020 so prispeli trije predlogi. Poleg omenjenega, ki se je nanašal na Ferija Lainščka, sta bila oddana še predloga, da se Prostovoljnemu gasilskemu društvu (PGD) Domanjševci ter Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, območni enoti Maribor, podeli plaketa občine. Predloge je obravnavala komisija za nagrade in priznanja v sestavi Jožef Črnko, Bojan Kučan in Albin Gubič, predlog za podelitev plakete PGD Domanjševci je zavrnila, ker jo je to že prejelo pred leti, preostala dva predloga pa potrdila in dala v obravnavo občinskemu svetu. Ta je na zadnji redni seji soglasno sprejel predlog za podelitev občinske plakete, z imenovanjem častnega občana pa se torej ni strinjal. 

feri-lainšček ŠALOVCI