Na dogodku so si lahko obiskovalci ogledali razstavo prekmurske gibanice proizvajalcev iz celotne Slovenije in prekmurskih šunk domačih proizvajalcev ter to tudi pokušali. V ponudbi so bile še e prleška tünka, kranjska klobasa, tradicionalna prekmurska kulinarika, vrhunska prekmurska vina in ekološki ter drugi visoko kakovostni domači prehrambni izdelki. Potekala je še nagradna igra v ugotavljanju teže prekmurske šunke.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KAVČ #15) Nika Kovač: "Redko sem očarana, doma so me učili, da moram biti kritična – še posebej do politikov"
Sociologinja, antropologinja in vodja Inštituta 8. marec je postala sinonim za gibanja, ki spreminjajo družbo – od pravic žensk in enakopravnosti do pitne vode, medijske svobode in volilne participacije.
V sklopu festivala je tudi tokrat potekalo ocenjevanje prekmurske gibanice in prekmurske šunke.
Za žejo so na festivalu poskrbeli: Vino Krampač, Jerič, Vinska klet Marof, Vinarstvo Magdič, Vinska klet Kelenc, Lendwines, Bojan Kulčar ter Bevog Brewery.
Za zabavo ob dobri jedači in pijači so čez dan nastopili Marko banda, Članska folklorna skupina Kulturno umetniško društvo Beltinci, Ljudski pevci in godci „Što ma čas“ in Učenci Glasbene šole Beltinci. Skupina KAT & The DEDO`s, Romano Glauso, Samo Budna & band pabodo zaključili festival.