vestnik

Pomurje dobilo prvo spletno platformo za naročanje hitre hrane

M. Ha., 8. 6. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Foodicted.si je ideja mladega Pomurca, ki želi v to regijo pripeljati nekaj novega

V preteklih dneh smo na družbenem omrežju Facebook zasledili stran Foodicted.si – Dostava hitre hrane in preverili, za kaj pravzaprav gre. Kot smo izvedeli, je Foodicted nova spletna platforma za naročanje hitre hrane v Pomurju. Ideja se je rodila že leta 2018, ko je danes 21-letni Sebastjan Horvat sprva želel odpreti, kot pove, prvo najcenejšo spletno trgovino v Sloveniji, ki bi omogočala tudi naročanje hrane. Projekt je takrat propadel, ker je bil finančno prezahteven, se je pa želja po tem, da omogoči dostavo hrane na dom, ponovno rodila lansko leto. "Bil sem v sobi in si zaželel, da bi mi nekdo dostavil kebab, ter se spomnil svojega projekta iz leta 2018 in ga začel še isti dan ustvarjati, ampak brez spletne trgovine, saj se mi to ni več zdelo smiselno, ker je v Sloveniji spletnih trgovin ogromno," pove Horvat. Tako se je od lanskega leta počasi ustvarjal Foodicted, ki bo omogočal naročanje hitre hrane preko spleta pri ponudnikih, ki se bodo za to odločili. Nameravajo pa v ponudbo vključiti tudi restavracije, picerije, skratka, vse ponudnike, ki bodo to želeli. Pomembno je poudariti, da bo dostava obsegala celotno Pomurje, tudi Ljutomer, Goričko, Lendavo in Gornjo Radgono. Gre torej za projekt, ki bo v Pomurje pripeljal nekaj novega, kar pa večja slovenska mesta poznajo že nekaj časa. "V podjetju smo zelo motivirani, saj smo naši regiji dodali nekaj novega. Te platforme se bo po moje razveselila tudi večina zaposlenih, kajti ne bo jim treba zapustiti delovnega mesta v času malice. S platformo pa bomo hkrati omogočili ponudnikom hitre hrane, da pridejo hitreje in enostavneje do svojih strank," še doda Horvat.

hitra hrana
sta
Fotografija je simbolična.

Zaradi izrednega zanimanja bodo z dostavo začeli že danes, v sodelovanju s prvim ponudnikom hitre hrane, ki se je odločil za sodelovanje. To je Fast Food Beli iz Murske Sobote.

"Čakamo še odgovore ostalih ponudnikov hitre hrane. Ker je naša spletna stran še v izdelavi, bomo najprej naročila sprejemali kar preko našega Facebooka vsak dan od 8. do 23.30 ure, od 17. avgusta dalje pa bo že možno naročanje preko spletne strani." Zakaj bo treba na spletno stran še počakati? "Preprosto zato, ker jo želimo narediti karseda pregledno," pojasni Horvat. Zagotavljajo še, da bodo ob dostavi upoštevali vse varnostne ukrepe in bodo ravnali v skladu z napotki NIJZ.

foodicted dostava-hrane pomurje