vestnik

(FOTO) 25. praznik Občine Moravske Toplice: Častni občan postal Slavko Škerlak

Rok Šavel, 7. 9. 2021
Rok Šavel
Slavko Škerlak, častni občan, in Alojz Glavač, župan občine Moravske Toplice.
Aktualno

V Športno rekreacijskem centru Martjanci je potekala slovesnost ob 25. občinskem prazniku Občine Moravske Toplice s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj.

Tako kot lani ob 24. občinskem prazniku je tudi obeležitev 25. praznika potekala v martjanski športni dvorani in v znamenju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, zato dogodek ni bil namenjen širši javnosti. V tej luči je potekal tudi govor župana Alojza Glavača, ki je uvodoma spomnil na skromne začetke občine v zgradbi nekdanje picerije in na ustanovitev dveh ključnih zavodov že v prvem letu delovanja občinske uprave, ki delujeta še danes: komunalnega podjetja Čista narava in Turistično-informativnega centra Moravske Toplice.

DSC_0055
Rok Šavel
25. občinski praznik Občine Moravske Toplice

"Mnogi v Sloveniji mislijo, da je občin preveč, da so premajhne in da se tu troši po nepotrebnem denar. Vsi tisti, ki pa malo bolje spremljate lokalno samoupravo, pa boste pritrdili, da so posebej podeželske občine, majhne ali velike, gibalo napredka in razvoja v slehernem kraju naše domovine," je poudaril Glavač in izrazil razočaranje nad pomanjkanjem politične volje pri nadaljnji regionalizaciji in ustanovitvi pokrajin. V svojem govoru se je dotaknil tudi aktualnih investicij, ki se tičejo predvsem komunalno-cestne infrastrukture, in opozoril na problematiko delovne sile ter dobavnih rokov pri navedenih projektih.

Spomnil je tudi na bodoče projekte, ki bodo po njegovih besedah še zaznamovali moravskotopliško občino, in sicer na načrtovano večnamensko dvorano ter ureditev središča naselja Moravske Toplice. Župan je ob koncu še pozval k upoštevanju ukrepov in cepljenju kot edinemu zagotovilu za karseda normalno življenje.

DSC_0112
Rok Šavel
25. občinski praznik Občine Moravske Toplice

Naziv častnega občana je letos prejel Slavko Škerlak iz Sebeborcev za uspešno opravljeno delo na več področjih življenja v dobro lokalne in širše skupnosti. Škerlak je bil pred upokojitvijo dolgo leta visok uslužbenec Policije, vodil je krajevno skupnost Sebeborci in bil dejaven na področju gasilstva. Obenem je v času epidemije prevzel poveljstvo nad občinsko civilno zaščito.

"Kjerkoli, kadarkoli in na katerem koli področju, sem deloval v svoji dolgoletni karieri, sem v prvi vrsti spoštoval ljudi, tudi tiste, ki so mislili drugače od mene," je v svojem govoru dejal nov častni občan.

DSC_0186
Rok Šavel
25. občinski praznik Občine Moravske Toplice

DSC_0050
Rok Šavel
25. občinski praznik Občine Moravske Toplice

Nagrado Občine Moravske Toplice je prejela Folklorna skupina Kulturno-turističnega društva Tešanovci za 20-letno uspešno udejstvovanje na kulturnem področju in za promocijo občine. Nagrado je prevzel predsednik društva Franc Vitez.

Priznanja pa so prejeli še Okrepčevalnica Viktorija iz Filovcev za posodobitev gostilniških prostorov in obogatitev svojih ponudb domačim in tujim gostom, Štefan Kodila iz Sela za raznoliko in uspešno delo ter za pozitiven doprinos v družbi in Štefan Klement iz Martjancev za promocijo slovenskega čebelarstva doma in po svetu. Župan je priznanja podelil še zlatima maturantkama Mateji Kumin in Tjaši Ozvatič, Juriju Štravsu, župniku iz Kančevcev ter Tomažu Koltaiju iz Lončarovcev. V okviru projekta Moja dežela-lepa in gostoljubna so izbrali tudi najlepše kraje v občini v letu 2021. To so postali Lončarovci (manjši kraj), Mlajtinci (srednji kraj) in Martjanci (večji kraj).

DSC_0162
Rok Šavel
25. občinski praznik Občine Moravske Toplice

občina-moravske-toplice občinski-praznik alojz-glavač slavko-škerlak častni-občan