vestnik

(FOTO) Anton Golnar prejemnik grba Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Vestnik.si, 23. 4. 2022
Vanesa Jaušovec
28. občinski praznik občine Sveti Jurij ob Ščavnici
Aktualno

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici v teh dneh praznuje. Ob tej priložnosti so pripravili proslavo ob 28. občinskem prazniku, ki je potekala v Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici, podelili pa so tudi slavnostna priznanja občine.

Zbrane je uvodoma pozdravil župan Anton Slana, slavnostni govornik pa je bil Franc Štuhec, poveljnik Civilne zaščite občine in prejemnik spominskega znaka za požrtvovalnost v boju proti covidu-19, ki mu ga je podelila Vlada Republike Slovenije. V svojem govoru se je navezal na epidemijo koronavirusa, ki nas je držal v primežu dve leti, ter na vojno v Ukrajini. "Ko sem bil leta 2018 imenovan za poveljnika civilne zaščite naše občine in ko sem takrat prebiral ukrepe in navodila za ravnanje v primeru kužnih bolezni in vojne, ki jih občina ima, sem sam pri sebi razmišljal, da se nam kuga in vojna v času, ko človeštvo živi na tako visoki tehnološki, tehnični in umski sposobnosti, ne moreta vež zgoditi. Žal pa sem se motil," je uvodoma povedal. Dotaknil se je tudi dogajanja v zadnjem dveletnem obdobju v domači občini in povedal, da je virus spremenil tudi njih in njihove načrtovane dogodke, ni pa mogel mimo dogajanja v občinskem svetu. "V spominih se rad vrnem na naše prve občinske volitve leta 1994. Občinski svet je skupaj z županom in občinsko upravo takrat deloval složno in enotno, kar je bilo v veliko zadovoljstvo vseh občanov. Želim si, da bi se takšno stanje v našo občino vrnilo že letos novembra. Žal pa se ne morem zadržati, da vas občinske svetnike ne bi predrzno okrcal zaradi vašega nekompromisnega in nekonstruktivnega delovanja v občinskem svetu v tem mandatnem obdobju," je bil oster Štuhec v svojem govoru. Dodal je, da obstaja veliko načinov, kako lahko neizvoljeni delujejo v korist ljudstva, pri tem pa se je vprašal, ali sedanji občinski svetniki tega niso hoteli ali pa niso sposobni. "Prav je, da vsak človek sprejeme kritiko drugih, ki pa mora biti realna. Ob koncu govora vam zato želim le, da v življenju delate samo dobro, da vam bodo tudi drugi z lahko lahko rekli, kako dobri ste." 

občinski-praznik, sveti-jurij-ob-ščavnici, anton-slana
Vanesa Jaušovec
28. občinski praznik občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Po slavnostnem govoru je sledila podelitev priznanj, tokrat je bila podeljena le ena, in sicer grb občine, ki ga je prejel Anton Golnar. 

Proslavo ob občinskem prazniku je spremljal tudi kulturni program, v katerem so nastopili učenci Glasbene šole Gornja Radgona ter oktet Arion iz Ljutomera. 

občinski-praznik, sveti-jurij-ob-ščavnici, anton-slana
Vanesa Jaušovec
28. občinski praznik občine Sveti Jurij ob Ščavnici

občina-sveti-jurij-ob-ščavnici občinski-praznik