vestnik

(FOTO) Festival ljubezni odprli Balladero, Maja Keuc in Uroš Perić

Maja Hajdinjak, 4. 6. 2023
Maja Hajdinjak
Festival ljubezni 2023
Aktualno

V okviru "peninafejsta" osem ponudnikov

Ta vikend na gradu Negova poteka festival ljubezni, ki letos traja dva dni. Sobotno popoldne je minilo v znamenju penin, kulinarike, glasbe in kulture. Na stojnicah so se predstavili ponudniki penin Radgonske gorice, Hiša penin Frangež, Vinogradništvo Kolarič, Steyer vina, Vina Tempus, Vina Fleisinger,  Puklavec Family Wines in Eko vino Šoster, ob dobri kapljici pa so številni obiskovalci lahko uživali v okusih jedi, ki jih je pripravil chef Aleksander Urošević iz RG bistroja.

festival-ljubezni, negova, grad-negova, balladero, maja-keuc, uroš-perič, peninafejst
Maja Hajdinjak
Festival ljubezni 2023

Prisluhniti je bilo moč pogovoru s pesnico, prevajalko ter doktorico angleške in ameriške književnosti Kristino Kočan, ki ga je vodila Tonja Jelen, svoja dela so na ogled postavili člani Likovnega društva Gornja Radgona. Ti so se na povabilo zavoda Rastišče vključili v projekt Radgona brez odpadkov in se odločili, da stare stole oživijo za ponovno uporabo. Prav tako so odvržena oblačila napeli kot platno in ustvarili svojstvene slike. Skupinska instalacija nosi naslov Tabuji ljubezni, ob tej pa so razstavili še glinene skulpture članice Ivanke Lehner ter lesene skulpture Primoža Vrbančiča.
Za glasbeno popestritev dogodka sta poskrbela Balladero ter Maja Keuc in Uroš Perić - Perry, za zaključek prvega festivalskega dne pa so obiskovalci lahko uživali še v predstavi z ognjem.

festival-ljubezni, negova, grad-negova, balladero, maja-keuc, uroš-perič, peninafejst
Maja Hajdinjak
Festival ljubezni 2023

Nedeljsko popoldne bo obarvano družinsko, odprli bodo razstavo ilustracij Urške Kozak, ustvarjali na delavnicah ter festival zaključili s koncertom etno folk skupine Bosi.
festival-ljubezni negova grad-negova balladero maja-keuc uroš-perič peninafejst