vestnik

(FOTO) Praznik občine Moravske Toplice: Franc Küčan postal častni občan

T. M., 8. 9. 2020
Niko Časar
Občinski praznik Občine Moravske Toplice
Aktualno

V dvorani ŠRC Martjanci je bila slovesnost ob 24. občinskem prazniku občine Moravske Toplice, na kateri so podelili tudi priznanja letošnjim občinskim nagrajencem.

Župan Alojz Glavač je v slavnostnem nagovoru med drugim povedal, da je občina v tem trenutku v dobri finančni in investicijski kondiciji. »Večino odločitev na sejah občinskega sveta sprejmemo soglasno,« pravi župan, ki se je v svojem nagovoru dotaknil tudi letošnjih izrednih razmer zaradi epidemije koronavirusa. »Tudi z ravnanjem civilne zaščite, osnovnih šol, vrtcev, gasilskih društev in predsednikov krajevnih skupnosti smo sami poskrbeli, da smo imeli do tega trenutka samo dve znani okužbi.« Ena je bila po njegovih besedah prinesena iz Srbije, za drugo pa niso ugotovili izvora. V zvezi s tem so organizirali tudi sestanek občinskega štaba civilne zaščite, da bi na njem še bolj natančno dorekli, kako v prihodnje ravnati v primerih epidemije, saj občina tovrstnega načrta še nima.

moravske-toplice, občinski-prazniki
Niko Časar
Občinski praznik Občine Moravske Toplice

Na slovesnosti so podelili letošnja občinska priznanja. Naziv častnega občana je letos prejel Franc Küčan iz Tešanovec za vsestransko dejavnost na področju kmetijstva. Vinogradniško-sadjarsko društvo Filovci je prejelo nagrado za 20-letno delovanje na področju ohranjanja kulturne dediščine ter strokovnega izobraževanja na področju vinogradništva in sadjarstva. Občinska priznanja so prejeli Društvo Gaj iz Filovec za 20-letno aktivno delovanje in ohranjanje kulturne dediščine, Gostila Zeleni gaj iz Fokovec za kulinarični doprinos k ohranjanju kulturne identitete kraja, občine in regije. Župan je podelil še priznanja za izjemen učni uspeh, ki so jih prejeli zlati maturanti Grega Bedič, Dolores Marič, Žiga Škalič, Alen Baša in Neli Serec. V okviru projekta Moja dežela-lepa in gostoljubna so izbrali tudi najlepše kraje v občini v letu 2020. To so postali Lončarovci (manjši kraj), Mlajtinci (srednji kraj) in Bogojina (večji kraj).

moravske-toplice, občinski-prazniki
Niko Časar
Občinski praznik Občine Moravske Toplice

občina-moravske-toplice občinski-prazniki