vestnik

(FOTO IN VIDEO) Gasilci ob Muri v Gornji Radgoni namestili montažno ograjo

Vestnik.si, 4. 8. 2023
Vera Granfol
Montažna ograja ob Muri v Gornji Radgoni.
Aktualno

Gasilci že izvajajo preventivne aktivnosti.

Reka Mura pri nas narašča, vodostaj v Gornji Radgoni je 414 centimetrov, na Petanjcih 488 centimetrov. 

Pomurska poslanka Vera Granfol je na družbenem omrežju facebook delila objavo, kako so tamkajšnji gasilci ob Muri postavili montažne ograje, da si mesto zavarovali pred visokim vodostajem. 

Kot nam je po telefonu povedal poveljnik PGD Gornja Radgona Aleš Kolmančič, so gornjeradgonski gasilci na terenu že od 10. ure zjutraj. Postavitev montažne ograje na delu nabrežja pri Muri, kjer ni visokovodnega betonskega nasipa, je bila aktivirana prek civilne zaščite, gasilci skupaj z delavci Komunale Gornja Radgona in civilne zaščite že vse od jutra polnijo tudi protipoplavne vreče. "Napoved je, da naj bi Mura prestopila bregove. Pripravljamo se na najslabši scenarij, upamo sicer, da se ne bo uresničil. Prav zato sta le dva gasilca iz naših vrst odšla na pomoč v ostale slovenske regije, ostali bomo v pripravljenosti doma. Potapljaška ekipa zaenkrat še ni aktivirana, je pa pripravljena," je povedal Kolmančič in dodal, da so na zvezi tudi z avstrijskimi kolegi iz Radgone, s katerimi sodelujejo v primeru tovrstnih naravnih neprilik.

"Občanom svetujemo, da pazijo nase, da se ne zadržujejo na razmočenih površinah v bližini vodotokov, da opustijo zadrževanje v gozdovih, kjer še vedno obstaja nevarnost drevoloma in padanje vejevja. Pokličite številko 112 če potrebujejo pomoč gasilcev, nujno medicinsko pomoč, druge reševalni službe ali policijo. Dežurna številka Komunale Radgona: 080 17 27," sporočajo z Občine Gornja Radgona.

reka-mura, montažna-ograja
Vera Granfol
Montažna ograja ob Muri v Gornji Radgoni.

Reka Mura je prestopila bregove tudi na Otoku ljubezni Ižakovci. 

Takšna je situacija pri Babičevem mlinu v Veržeju. 

gornja-radgona mura