vestnik

(FOTO in VIDEO) Včeraj v Pomurju močnejše nevihte z nalivi, danes vreme stabilnejše

M. R./Vestnik, 11. 6. 2019
Niko Časar
Okolico Ljutomera je zajela močnejša nevihta z nalivi.
Aktualno

Meteorologi pri agenciji za okolje (Arso) so za včeraj izdali opozorilo za hujše nevihte. Te so se ponekod tudi zgodile. Oranžni alarm je bil razglašen za severozahodni, osrednji in jugovzhodni del države, a tudi v Pomurju so nastajale močnejše nevihte z nalivi.

Toča je včeraj kar nekaj časa padala na območju Bleda, Bohinja in Jesenic, tudi v Ljubljani se je pojavila, prav tako pa južno od prestolnice, v okolici Grosupljega, Ribnice in Kočevja.
Takšna toča je padala v Starem trgu ob Kolpi.



S Policijske uprave Kranj so opozorili, da je nagorenjski avtocesti, na relaciji Kranj-Jesenice padala toča, zaradi česar so vozniki spet ustavljali na odstavnem pasu, pod viadukti in v predorih ter s tem močno ogrožali varnost.
Zvečer je neurje divjalo tudi nad Mariborom. Poglejte videoposnetek

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/c5DCm36n6D0##


Tudi bralec iz Vanče vasi poroča o močnejši nevihti.

Kaj nas čaka danes?

Ponoči se je po napovedih meteorologov vreme umirilo. Sreda bo precej stabilnejša od torka. Prevladovalo bo večinoma sončno vreme, le občasno bo na nebu nekaj oblačnosti. Kljub temu bo v popoldanskem času možna kakšna krajevna nevihta, bolj verjetna v severni Sloveniji. Ob morebitnem razvoju neviht so lokalno možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Možnost nastanka neviht bo vsekakor precej manjša kot v torek.


Je neurje ujelo tudi vas? Pošljite nam fotografijo na info@vestnik.si
Boštjan Rous
Vreme nad Prlekijo. 
vreme
Kaj zdaj berejo drugi