Pripravili so štirinajst različnih jedi
Skupaj z njim je trinajst parov, ki so se na dogodek prijavili, pripravljalo jedi pod njegovim mentorstvom. Za njih je skrbno izbral štirinajst različnih receptov, vsak par pa si je izbral enega. Vse jedi so se pripravljale istočasno, masterchef Jaka pa je z njimi delil tudi kuhinjske nasvete in trike. Pripravili so raviole s štirimi siri, hobotnico po istrsko, njoke z golažem, rižoto z gobami, focaccio, svinjsko ribico s slanino in pečenim krompirjem, puranjo pečenko s krompirjem in glaziranim paradižnikom, piščančjo rolico z grahovim pirejem in glaziranim korenjem, brancinov sendvič s cvetačnim pirejem in glazirano kolerabo, svinjsko pečenko s praženim krompirjem, panakoto z metinim kremblom in jagodnim prelivom, pecivo s sadjem, višnjevo pito in nutellino torto. Po končni pripravi jedi pa so le –te predstavili ter jih seveda pojedli.
Kot sta povedali vodji projekta, Ines Wolf in Dominika Šafarič, je sama organizacija potekala dva meseca. Tokrat so že šestič uspešno izpeljali dogodek, za pomoč pa so hvaležni tudi Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, ki jim za dogodek odstopi svojo kuhinjo. Kot vsako leto, bodo tudi tokrat izdali knjižico receptov, v kateri bo mogoče najti vse recepte.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuFurs opozarja na lažna elektronska sporočila o davčnih obveznicah
Finančna uprava RS (Furs) ponovno opozarja na poskuse prevar z lažnimi elektronskimi sporočili, in sicer glede prispelih davčnih obveznic na osebni bančni račun. Sporočila so videti, kot da jih pošilja Furs, kar pa ne drži. Furs zato zavezance poziva k previdnosti. "Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov," so zapisali.