vestnik

(FOTO) Luštna tržnica v Renkovcih

Jože Gabor, 15. 5. 2021
Jože Gabor
Luštna tržnica v Renkovcih
Aktualno

Pri Luštni domačiji v Renkovcih so organizirali peto Luštno tržnico s predstavitvijo in ponudbo izdelkov domače in umetnostne obrti, z domačo kulinariko in napitki ter drugimi izdelki pomurskih ponudnikov.

Organizatorji dogodka so bili  podjetje Paradajz iz Renkovcev, občina Turnišče in Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj iz Male Polane. Na sejemski prireditvi Luštna tržnica so s ponudbo na stojnicah sodelovali ponudniki iz Prekmurja in Prlekije: Zavod Trs Renkovci, Weebee iz Lipe, Zavod za razvoj podeželja Pomelaj in drugi.  Na voljo pa so bile tudi različne sorte paradižnikov, ki so jih pridelali v rastlinjaku podjetja Paradajz. Nastopilo so člani Kulturno-umetniškega društva Beltinci, glasbenika in plesalca v prekmurskih folklornih kostumih. 

luštna-tržnica, renkovci
Jože Gabor
Luštna tržnica v Renkovcih

Projekt Luštna tržnica sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, prvo pa so organizirali v začetku julija lani. To je zadnja, ki so jo organizirali v okviru tega projekta, vendar pa bodo z Luštnimi tržnicami nadaljevali tudi v prihodnje. Namen Luštne tržnice je promocija lokalnih ponudnikov in rokodelcev ter prodaja njihovih izdelkov. Z njo pa tudi popestrijo sobotno dogajanje na Luštni domačiji, ki jo tudi sicer obišče veliko kupcev priljubljenega paradižnika.  

luštna-tržnica Renkovci