vestnik

(FOTO) Mednarodna razstava CACIB v Gaberju privabila obiskovalce iz 17-ih držav

Vestnik.si, 21. 9. 2024
Vestnik.si
Razstava CACIB Lendava
Aktualno

Prvi dan razstave navdušil z raznolikostjo pasem in izjemnimi predstavami službenih psov.

Na nogometnem igrišču v Gaberju se je danes začel prvi del mednarodne razstave psov vseh pasem CACIB, ki jo skupaj organizirata Krajevna skupnost Gaberje in Kinološko društvo Lendava.

Konec tedna je v znamenju pasje elegance in spretnosti, saj se je na dogodku zbralo približno 950 psov iz kar 17-ih držav.

Mednarodni značaj prireditve dodatno poudarjajo priznani kinološki sodniki iz Slovenije, Madžarske, Srbije, Hrvaške in Avstrije.

lendava, razstava-cacib, psi, razstava-psov
Vestnik.si
Razstava CACIB Lendava

Širok spekter štirinožnih tekmovalcev

Prvi dan razstave je prinesel številna zanimiva tekmovanja in predstavitve, kjer so štirinožni prijatelji navduševali s svojimi sposobnostmi, videzom in disciplino. Pozornost so pritegnile različne pasme, od najmanjših do največjih psov, ki so se sprehajali pred sodniki in obiskovalci.

lendava, razstava-cacib, psi, razstava-psov
Vestnik.si
Razstava CACIB Lendava

Med nastopi je še posebej izstopala ekipa vodnikov službenih psov iz Policijske uprave Murska Sobota, ki je pokazala izjemne sposobnosti psov pri izvajanju praktičnih nalog.

Vznemirljivi nastopi in podelitev Nagrad

Dogodek pa še ni končan. Jutri, na drugi dan razstave, bo sledil vrhunec dvodnevnega kinološkega dogodka z izborom najlepšega psa Pomurja. Prav tako bodo še enkrat ocenjeni najlepši psi v različnih kategorijah, s čimer se bo zaključil tudi izbor najlepšega psa celotne razstave.

V nedeljo se tako obeta še več zanimivih predstavitev in nagrad. Edinstven kinološki dogodek v Pomurju je prava paša za oči za vse ljubitelje psov in pasemskih tekmovanj.

mednarodna-razstava psi gaberje štirinožni-prijatelj