vestnik

(FOTO) Meteorplast z Vitomarci do lovorike

M.Š., 30. 12. 2022
Miha Šoštarič
51. Kutija šibica.
Aktualno

Na mednarodnem 51. turnirju Kutija šibica (Škatlica vžigalic) v Zagrebu je letos nastopilo 188 članskih, 78 veteranskih in 20 ženskih ekip.

Po letu 2019 je ljutomerski Meteorplast, tokrat združen s klubom iz Vitomarcev, ponovno osvojil največji turnir v malem nogometu na območju nekdanje skupne države. Od 10. decembra naprej je ekipa odigrala šest tekem, štirikrat je slavila po rednem delu, dvakrat pa po kazenskih strelih. V velikem finalu je bil nasprotnik zagrebški Pelmen. Združena ekipa Meteorplasta in Vitomarcev je bila podjetnejša in si je že v rednem delu tekme (2 x 20 minut) priigrala številne priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo. O zmagovalcu so odločali kazenski streli s sedmih metrov. Za ekipo Meteorplast Vitomarci, ki je na koncu slavila z 2 : 1, sta v polno zadela Andrej Struna in Rade Rusmir, nasprotniki pa so dvakrat zadeli okvir vrat in slavje v znameniti zagrebški dvorani Doma športov se je lahko začelo. Rusmir je bil proglašen za najboljšega igralca turnirja, Dare Vršič pa je bil s 13. zadetki najučinkovitejši igralec.

kutija-šibica, turnir
Miha Šoštarič
51. Kutija šibica.

kutija-šibica, turnir
Miha Šoštarič
51. Kutija šibica.

kutija-šibica, turnir
Miha Šoštarič
51. Kutija šibica.

V velikem finalu ženskega dela turnirja je za poraženo ekipo MC Plus Agram Poliklinika Milojević nastopila Ljutomerčanka Sara Makovec, slovenska ekipa Pomurske gorice pa je v tekmi za 3. mesto z zadetkoma Rebeke Šnofl in Laure Škvorc z 2 : 1 premagala hrvaško ekipo Stara garda.

kutija-šibica turnir futsal