vestnik

(FOTO) Ob jubileju podelili priznanja

Vestnik.si, 6. 10. 2023
Jure Zauneker
Prejemniki priznanj in kipca obrtnik za 35 let dela v obrti.
Aktualno

Območna obrtno-pojdetniška zbornica Murska Sobota je ob svoji 55. letnici podelila priznanja za večletno delo v obrti in podjetništvu. Priznanja je podeljevala predsednica Verica Banfi. Dogodek v v Kulturnem domu v Beltincih so popestrili Julija Fajhtinger, Gorazd Žilavec in Miha Brajnik.

Predsednik Obrtne zbornice Slovenije (OZS) Blaž Cvar pa je ob 55. letnici Območno-podjetniške zbornice Murska Sobota podelil tudi priznanja letošnjim jubilantom za več kot 50. letno tradicijo, in sicer bronaste pečate za dolgoletno uspešno delo na področju obrti in podjetništva.

beltinci, podelitev-priznanj
Jure Zauneker
Prejemniki priznanj za 10 let dela v obrti in podjetništvu.

Bronasti pečat so prejeli:

Boris Banko, s.p, avtoprevoznik Strukovci, začetki obrtništva v družini pa segajo v leto 1902, skupaj šteje obrtniška družinska tradicija že 121 let.

Podjetje Dastroj, remont, proizvodnja, servis, trgovina, d.o.o., iz Nemčavec, začetki podjetniške dejavnosti družine Šebjan segajo v leto 1922, tako letos beležijo 101 družinske tradicije.

beltinci, podelitev-priznanj
Jure Zauneker
Podelitev priznanj.

Erika, Horvat, s.p., okrepčevalnica Horvat, Nemčavci. Erika Horvat se z gostinstvom ukvarja že 30 let, družinska tradicija gostinstva pa sega v leto 1935 let in tako šteje že 88 let.

Zlatka Kočar, s.p., Okrepčevalnica pri Zlatki Korovci. Zlatka Kočar se z dejavnostjo gostinstva ukvarja že 35 let, družinska tradicija gostinstva pa sega v leto 1967, torej zdaj šteje 56 let.

Bojan Kranjec, s.p. slikopleskarstvo Murska Sobota. Bojan Kranjec se s slikopleskarstvom ukvarja 25 let, družinska tradicija slikopleskarstva pa sega v leto 1966 in letos šteje 57 let.

beltinci, podelitev-priznanj
Jure Zauneker
Podelitev priznanj.

Priznanja bronasti pečat OZS bodo pozneje prevzeli še Andrej Špilak, s.p., Eland, Murska Sobota za 67 let družinske tradicije, Vinko Mencingar, s.p., žagarstvo s Krašč s 72 letno družinsko tradicijo, Drago Fujs, s.p., mizarstvo iz Motovilec z 69 letno družinsko tradicijo in Branko Železen, s.p., gostilna Jelenov hram iz Beznovec s 133 letno družinsko tradicijo.

podjetniki obrtniki zbornica