vestnik

(FOTO) Občina Grad je zaznamovala občinski praznik, to so letošnji nagrajenci

D. N., 16. 8. 2023
Video produkcija Zoki
Prejemniki občinskih priznanj
Aktualno

Občina Grad je v počastitev 23. občinskega praznika pripravila slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri so podelili priznanja in nagrade občanom, ki so v preteklem letu najbolj zaznamovali življenje v občini.

Scenarij prireditve, katere tematika se je letos navezovala na vse dobro, kar imamo, na mir v domačih krajih in ljubezen do bližnjega, je pripravila Mihaela Žökš, ki je prireditev tudi povezovala. 

Scenarij prireditve in povezovanje Mihaela Žökš
Video produkcija Zoki
Scenarij prireditve je pripravila Mihaela Žökš, ki je tudi povezovala prireditev.

Zbrane na slovesnosti je uvodoma nagovorila županja Cvetka Ficko, ki je izpostavila letošnji investicijsko naravnan proračun, po nagovoru županje in slavnostnega govornika Dejana Židana, državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, pa je sledila podelitev občinskih priznanj in plaket.

ŽUPANJA
Video produkcija Zoki
Županja Cvetka Ficko.

SLAVNOSTNI GOVORNIK
Video produkcija Zoki
Slavnostni govornik Dejan Židan.

Viktor Cör in Alojz Ficko sta prejela plaketi za aktivno in predano delo v lokalni skupnosti ter za požrtvovalno delo na področju gasilstva, Klemen Flisar pa za prizadevno delo ter vidne rezultate na področju razvoja gasilstva in civilne zaščite v Občini Grad ter prejeti bronasti znak civilne zaščite v letu 2023. 


Priznanje občine so prejeli Dragica Hüll za dolgoletno in prizadevno delo na področju društvenega življenja v občini, Jožef Ficko za dolgoletno in prizadevno delo na področju društvenega življenja v vasi Radovci ter Branimir Kokol za aktivno delo na področju razvoja vasi Vidonci. 
Ob prazniku so nagradili še uspešne učence in dijake iz občine ter mamice, ki so lani rodile, pohvalo županje pa je prejel Mario Farič za prejeto pomursko raziskovalno nagrado 2022 kot najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike.  

Prisotne mamice z novorojenci v letu 2022
Video produkcija Zoki
Prisotne mamice z novorojenci v letu 2022

Mario Farič
Video produkcija Zoki
Mario Farič

Slovesnost je spremljal tudi bogat kulturni program, župnik Jože Vinkovič in evangeličanski duhovnik Simone Sever pa sta podelila še blagoslov za razvoj občine.

Nastop mladih
Video produkcija Zoki
Slovesnost ob občinskem prazniku Občine Grad.

Blagoslov za razvoj občine
Video produkcija Zoki
Blagoslov za razvoj občine

občina-grad občinski-praznik