vestnik

(FOTO) Letošnje pomurske raziskovalne nagrade petim Pomurcem

Vestnik.si, 26. 5. 2023
Jure Kljajić
Podelitev nagrad PAZU.
Aktualno

Prejeli so jih Peter Šooš, Kaja Mujdrica, Mario Farič, Luka Benkovič in Leon Deutsch

Pomurska izobraževalna fundacija je že 21. podelila pomurske raziskovalne nagrade.  Te vsako leto podelijo tistim Pomurcem, ki so se med študijem s svojim raziskovanjem in zaključnim delom najbolje izkazali. Pri tem ne gre zgolj za materialno vrednost, temveč je nagrada hkrati tudi dobra moralna spodbuda ter popotnica za nadaljnjo kariero. Prejemnikom namreč zagotavlja ugled ne le v domači regiji, temveč tudi širše.
Nagrajence vsako leto izbere skupina pomurskih akademikov. Tokrat so jih na slovesnosti v Pokrajinski in študijski knjižnici podelili petim pomurskim raziskovalcem. 

podelitev-nagrad, pazu, knjižnica, štihec
Jure Kljajić
Podelitev nagrad PAZU.

Peter Šooš in Kaja Mujdrica sta prejela nagrado za najboljše magistrsko delo na področju družboslovja. Šooš je magistriral na ELTE Bölcsészettudományi Kar z magistrsko nalogo A Sokol, az Orel és a Levente mozgalom a Muravidéken. Mujdrica je magistrirala na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo Vojna za obrambo samostojne Slovenije (1991) v luči poročanja francoskih časopisov.
Mario Farič in Luka Benkovič sta prejela nagrado za najboljše magistrsko delo na področju naravoslovja. Prvi je magistriral na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani z magistrsko nalogo Potresni odziv enostransko utrjenih prekladnih delov kamnitih zidov, drugi pa na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo Evolucija prevladujočih paradigem in terminologije na področju raziskav sladkorne bolezni skozi prizmo teorije kompleksnih mrež.
Nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo je prejel Leon Deutsch. Doktoriral je na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo Bioinformacijska integracija mikrobiomskih in metabolomskih podatkov v translacijskem kontekstu.
pomurska-raziskovalna-nagrada PIF PAZU
Kaj zdaj berejo drugi