Cilj projekta Pot do lokalne hrane je naučiti mlade, zakaj je pomembno uživati lokalno pridelano hrano, kakšne so prednosti lokalne hrane in kako jesti zdravo.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuZnanih je več podrobnosti o pretepu na soboški tržnici
Dve osebi sta iskali pomoč v regijski bolnišnici.
Ob vseh pridobitvah projekta, v katerega so se prijavili na Osnovni šoli Puconci, pa to ne bo vse; za otroke bodo pripravili številne delavnice, ki bodo ozaveščale o prednostih lokalno pridelane hrane in o tem, da si najbolj cool, če si hrano pripravljaš sam. Če je pa domača, pa si sploh največji frajer.
"Danes nam ne sme biti vseeno, kakšno hrano uživamo; lokalno pridelana hrana pa so živila z veliko višjo hranilno vrednostjo. V Sloveniji imamo veliko srečo, da lahko dobimo veliko kakovostne lokalno pridelane hrane ter je veliko pridelovalcev in trgovin, ki jo ponujajo," je povedal ravnatelj Osnovne šole Puconci, Štefan Harkai, ki je tudi sam poprijel za lopato.
##YOUTUBE-https://youtu.be/kog0DipFqPk{/youtube_center_ozko}
S kupovanjem lokalnega, je dodal, naredimo tudi nekaj za okolje in čisto naravo.
Ob delovni akciji ob osnovni šoli, pri kateri so naredili visoke grede, je tudi župan Ludvik Novak povedal, da sicer živimo v času, v katerem je vodilo denar, a meni, da ne smemo gledati le na ceno: "Le zdrava hrana nam omogoča zdravje, varovati pa moramo tudi našo Zemljo."
Dogodek so na šoli pripravili ob Dnevu Zemlje.
{youtube_center_ozko}https://youtu.be/lKVO-Wf2M40##