vestnik

(FOTO) Radenska občina ob prazniku podelila plakete in priznanja

Vestnik.si, 23. 6. 2024
Dani Mauko
Slavnostna akademija.
Aktualno

V amfiteatru v Radencih je bila je bila slavnostna akademija ob občinskem prazniku Občine Radenci.

Zbrane je na akademiji, kjer so počastili dosežke občine, nagovoril župan Roman Leljak. Izpostavil je največje projekte minulega leta ter predstavil načrte za naprej, podelil pa je tudi plakete in priznanja najzaslužnejšim občanom. 

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

Plaketo z listino z zlatim grbom Občine Radenci je prejel Janez (Janko) Rožman, ustanovitelj podjetja Erinox. Prislužil si ga je, ker se je kot lastnik in idejni vodja razvoja podjetja, ki je bilo ustanovljeno leta 1997, v lokalni skupnosti izkazal kot velik podpornik dela in učenja željnih otrok in mladine. Mladi so z njegovo moralno, finančno in organizacijsko pomočjo dosegli ali celo presegli zastavljene cilje. "Svoj pozitiven odnos do lokalne skupnosti in družbeno odgovornost je prenesel na svoje sodelavce," je zapisano v obrazložitvi in dodano, da si plaketo zasluži za dolgoletne aktivnosti pomoči mladim in društvenim organizacijam. 

Plaketo z listino z bronastim grbom Občine Radenci je dobil Andrej Zemljič. Bil je idejni in organizacijski vodja prenove čebelarskega doma, izvedbe otvoritve čebelarskega doma in zbiranja sredstev. Za obnovo doma je bilo opravljenih 2120 prostovoljnih ur, od tega jih je nagrajenec vložil 488. 

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

Zlato pisno priznanje občine je za družbeno koristno delo šlo v roke Branku Fekonji, ki je prevzel odgovornost igranja cerkvenih orgel v cerkvi svete Marije Magdalene na Kapeli po odhodu predhodnika. Sam si je plačal ure učenja, orgle pa igra od leta 2005. Prostovoljno vodi tudi odrasli pevski zbor.

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

Srebrno pisno priznanje občine je prejel Ivan Vitrih za promocijo kraja in destinacije. Več kot 30 let je gost Zdravilišča Radenci, prav tako se je večkrat udeležil Maratona treh src. "Radencem je zvest, ker sta ga prepričali kakovost storitev, prijaznost in odprtost ljudi. Dobro ime o Radencih širi po vsej Sloveniji in je dober promotor naše občine ter Zdravilišča," so zapisali.

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

Prav tako so srebrno priznanje prejeli zaposleni na dislocirani bivalni enoti Zavoda Hrastovec v Radencih za nesebično delo. Enota ima sedem zaposlenih, ki skrbijo za 16 članov skupnosti. Zaslužni so za to, da so se člani skupnosti integrirali v okolje. Bronasto pisno priznanje občine pa je prejela Tamara Zupe za delo, skrb in ljubezen do živali. Že vrsto let v občini namreč hrani in skrbi za prostoživeče živali, največ sredstev pa prispeva sama. 

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

Občinsko nagrado s področja izobraževanja in denarno nagrado v višini 500 evrov je prejel Matjaž Dlouhy za uspešno pripravo in zagovor doktorske disertacije in pridobitev naziva doktor znanosti. Danes deluje kot mladi raziskovalec, je predsednik tekmovanja iz znanja kemije za osnovne in srednje šole. S področja izobraževanja si je občinsko nagrado in denarno nagrado v višini 400 evrov prislužil Nino Klemenčič, dijak 3. letnika GFML, za uspehe. Na vseh tekmovanjih in srečanjih, ki se jih udeležuje, skrbi za predstavitev in promocijo domačega kraja in občine. Na državnem tekmovanju iz geografije je predstavil geografsko okolje in gospodarske subjekte občine, bil je srebrn na evropskih statističnih igrah in dosegel še druga priznanja. 

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

S področja športa in kultur je občinsko nagrado in denarno nagrado v višini 500 evrov dobil Filip Kovačič za odlične uspehe v plesu. Ukvarja se z breakdancom, lani je dosegel prvo mesto na EP v Skopju in tretje na državnem prvenstvu v Novem mestu. Lani je postal tudi naj plesalec leta po izboru spletnih glasovalcev parade plesa Barbare Drnač. 

Občinsko nagrado s področja čebelarstva je prejel Andrej Zemljič, ki mu je Čebelarska zveza Slovenije podelila priznanje za prvo mesto vzrejevalcu čebeljih matic za najmirnejšo linijo čebel. Nagrado je prejel za uspešno delo na področju čebelarstva. 

občina-radenci, praznik
Dani Mauko
Slavnostna akademija.

Promocijsko enkratno nagrado v višini 750 evrov je prejel perspektivni nogometaš Nejc Roman Leljak. Je član Hajduka, uvrščen je v državno reprezentanco U15. Nagrado so mu podelili s ciljem in željo, da postane navdih za dobro delo še z več mladimi v občini. 

občina-radenci slavnostna-akademija