vestnik

(FOTO) S kruhom soboški gimnazijci zbirali sredstva za šolski sklad

I.B., 15. 10. 2019
Nataša Juhnov
Gimnazijci so imeli stojnico pred Mercator Marketom Park.
Aktualno

Šola bo zbrana sredstva namenila dijakov, ki rabijo finančno pomoč, obenem pa dosegajo dobre uspehe.

Drobtinica je humanitarna akcija, ki pod okriljem Rdečega križa Slovenije traja že več let, v okviru nje pa se zbirajo sredstva za šolske sklade v okoljih, ki jih pokriva določeno območno združenje. Cilj akcije pa je tudi delovati kot socialni aktivisti za socialno dobro otrok. Kampanja letos poteka v 41 območnih združenjih Rdečega križa Slovenije, od pomurskih v gornjeradgonski, lendavski, ljutomerski in murskosoboški. Sredstva se zbirajo na stojnicah po slovenskih krajih, pa tudi z SMS donacijami. Če pošljete SMS s ključno besedo DROBTINICA na 1919 boste prispevali 1 evro, če pa pošljete DROBTINICA5 pa 5 evrov. 

Trgovski partnerji za potrebe akcije namenijo kruh in pekovske izdelke, ki se nato ponujajo na stojnicah, mimoidoči pa lahko izdelke zamenjajo s prostovoljnimi prispevki. 

murska-sobota, svetovni-dan-hrane, rdeči-križ, drobtinica, gimnazija-murska-sobota
Nataša Juhnov
Gimnazijci so imeli stojnico pred Mercator Marketom Park.

V akciji so včeraj sodelovali tudi dijaki murskosoboške gimnazije, ki so imeli svojo stojnico pri Mercator Marketu Park. Kot je povedala svetovalna delavka Brigita Hari, je šola v akciji sodelovala prvič. Za to pa so se odločili, ker vsako leto skušajo zbrati nekaj denarja za dijake, ki potrebujejo nekaj finančne stimulacije, obenem pa imajo tudi dobre uspehe. V preteklih letih so sredstva zbirali na raznih bazarjih, tokrat pa so se odločili za stojnico, na kateri so ponujali kruh in druge izdelke. Te je poleg Rdečega križa doniral še Mlinopek, nekaj so jih spekli sodelujoči dijaki in profesorji, nekaj pa šolska kuhinja. Z zbranimi sredstvi bo gimnazija v decembru razveselila dva ali tri izbrane dijake, z odzivom mimoidočih pa so zelo zadovoljni, je dodala Harijeva. 

murska-sobota, svetovni-dan-hrane, rdeči-križ, drobtinica, gimnazija-murska-sobota
Nataša Juhnov
Gimnazijci so imeli stojnico pred Mercator Marketom Park.

Stojnice v Pomurju: 

16. oktober: Spar Černelavci Trgovski center Maximus; Mercator Market Cankova.

17. oktober: Mercator Radenci (Radgonska cesta); Mercator izvir Sveti Jurij ob Ščavnici; Mercator Mura Apače; Mercator Market Kuzma; Spar Černelavci Trgovski center Maximus.

18. oktober: Mercator Gornja Radgona (Trg svobode); Tuš supermarket Gornja Radgona (Ljutomerska cesta); Interspar Nemčavci; Spar Černelavci Trgovski center Maximus.

19. oktober: Mercator Turnišče; Tuš Renkovci; Tuš Gomilice; Spar Lendava (Kolodvorska ulica); Mercator Supermarket Ljutomer, Market Mercator Križevci pri Ljutomeru; Franšiza Mercator Razkrižje; Supermarket TUŠ Ljutomer; Spar Ljutomer; Trgovina Jager Lendava; gasilski dom Nedelica. 



rdeči-križ-slovenije drobtinica teden-dobrodelnosti