Kulinarična prireditev, ki tokrat poteka že drugo leto zapored, je ponovno privabila številne sladokusce, ki so se lahko pri številnih ponudnikih od blizu in daleč posladkali na tak ali drugačen način. Poleg različnih sladic lahko vse do poznega popoldneva okušajo tudi kekse, čokolade najrazličnejših okusov, praline, medenjake, čokoladni burger, ki je inovacija na slovenskem trgu, pa tudi različne vrste sirov, jogurtov in vin. Veliko pozornosti sta pritegnila tudi udeleženca kuharskega tekmovanja MasterChef, Klemen Orter in Anže Kuplenik, ki sta pripravljala palačinke.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuV Lendavi razstava 30 fotografij v črno-beli tehniki
V galeriji Muzeja meščanstva v Lendavi je na ogled fotografska razstava Zorana Kolarića, ki prihaja iz sosednjega Čakovca na Hrvaškem in je član Fotokluba Zagreb.
Letošnja ponudba sladkih dobrot je v primerjavi z lanskim letom bolj raznolika, bolj pester pa je tudi spremljevalni program. Za otroke so namreč pripravili cirkuško-čarovniško predstavo Abrakadabra, ves čas so jim na voljo napihljiva igrala, poskrbeli pa so tudi za ustvarjalne delavnice, kjer najmlajši s pomočjo prostovoljcev Društva Bumerang sreče ustvarjajo na temo sladkega. Poskrbljeno je tudi za nekoliko starejše, saj se lahko pomerijo v družinskem turnirju v pikadu ali se zazibljejo ob zvokih skupine Prašnati.
Čeprav je prireditev namenjena razvajanju sladkih brbončic, pa so organizatorji poskrbeli tudi za druge dobrote, in sicer so pripravili domač langaš, prekmurski hamburger ter makove in orehove svaljke.
Prireditev, ki je namenjena predvsem promociji ponudnikov sladkih dobrot, je po besedah idejne vodje Marine Marič izpolnila njihova pričakovanja, vsekakor pa si prizadevajo, da bi postala tradicionalna in da bi, tako kot druge tovrstne prireditve v Sloveniji, nekoč privabljala še več ponudnikov tudi iz drugih regij.