vestnik

(FOTO) Tako se v Radenski soočajo z epidemijo koronavirusa

Vestnik, 17. 3. 2020
Radenska
Varnostni ukrepi zaradi epidemije koronavirusa v Radenski
Aktualno

V podjetju poudarjajo, da je ohranitev proizvodnje pomembna, saj Radenska zagotavlja del nacionalnih blagovnih rezerv.

“V Radenski je epidemija novega koronavirusa močno pretresla ustaljene prakse naših delovnih procesov. A tudi v teh zaostrenih okoliščinah smo odreagirali hitro, odločno ter striktne ukrepe ter poostren higienski režim sprejeli še pred pojavom prvih potrjenih primerov koronavirusa v Sloveniji in na Hrvaškem. To nam je omogočilo, da proizvodnja trenutno poteka nemoteno, da so zaposleni pomirjeni in da smo pripravljeni na različne scenarije,” v podjetju pojasnjujejo, kako se soočajo s poslovanjem v kriznih razmerah, hkrati poudarjajo, da je ohranitev proizvodnje pomembna, saj Radenska zagotavlja tudi del nacionalnih blagovnih rezerv. 

radenska
Radenska
Varnostni ukrepi zaradi epidemije koronavirusa v Radenski

Pomagajo lokalnemu okolju

Družba je s svoji izdelki brezplačno oskrbela civilno zaščito v občini Radenci, ki opravlja terensko delo in zato potrebuje zaloge embalirane vode. Zaloge vode so brezplačno dostavili v Dom starejših občanov Radenci. Dogovarjajo se tudi za oskrbo območne enote Rdečega križa Murska Sobota in splošne bolnišnice Murska Sobota. “Prav tako bomo prisluhnili vsem zdravstvenim ali humanitarnim organizacijam, ki nas bodo v tem obdobju prosile za tovrstno pomoč,” pravijo. 

Maske izdeluje modni kreator

“Za dodatno zagotavljanje varnosti se samoiniciativno aktivirajo tudi naši zaposleni, ki delajo od doma. Ob pomanjkanju zaščitnih mask se je vodja prodaje na tujih trgih Valentina Brdnik povezala z modnim kreatorjem Alešom Černijem, ki nam že drugi dan izdeluje zaščitne obrazne maske,” so še sporočili iz podjetja.

radenska
Radenska
Varnostni ukrepi zaradi epidemije koronavirusa v Radenski

Za zagotavljanje zdravja zaposlenih so v Radenski sprejeli številne ukrepe, s prvimi so začeli že 3. marca:

-         Uvedba kontrolne točke ob vhodu na področje industrijskega obrata, obvezno merjenje telesne temperature pred vstopom, obveščanja o pravilni higieni, uporaba dodatnih zaščitnih sredstev, samoizolacija zaposlenih po potovanjih na rizična območja.

-          Dosledno spoštovanje uredb in priporočil vlade in pristojnih institucij. Tako so vsem, ki imajo možnost dela od doma, zagotovili prenosne računalnike. Trenutno ti zaposleni predstavljajo okoli 20 odstotkov celotnega kadra.

-          Vsi tuji državljani, gre za vodstvo kolektiva, so se po priporočilih institucij vrnili v matično domovino in delo opravljajo preko elektronskih oz. telekomunikacijskih poti.

-          Vsem, ki zaradi varstva otrok ne morejo na delo, zagotavljajo nadomestilo v višini 80 odstotkov povprečne plače v zadnjih treh mesecih.

-          Za zaščito delavcev v proizvodnji so na voljo dezinfekcijska sredstva. 

radenska koronavirus