vestnik

(FOTO) Tako so za naše orle navijali polanski učenci

Vestnik.si, 31. 3. 2023
Arhiv šole
Polanski učenci so navijali za orle v Planici
Aktualno

Oba treninga in kvalifikacijsko tekmo za petkovo posamično tekmo so si ogledali tudi učenci OŠ Miška Kranjca Velika Polana.

Da so lahko ob štirih zjutraj z avtobusom krenili proti Planici, so vstali sredi noči, a se jim je za spektakel, ki se je odvijal v dolini pod Poncami, to še kako izplačalo. Na prizorišču se je zbralo preko 12.000 otrok iz vse Slovenije, ki so skupaj s polanskimi učenci navdušeno navijali za slovenske skakalce. Na kvalifikacijah so zasedli prva tri mesta, kar je poskrbelo za dobro voljo med navijači. Na tribunah se jim je pri navijanju pridružil tudi bivši predsednik Borut Pahor, ob koncu tekmovalnega programa pa so se zabavali na koncertu z Nipkejem, Challetom Sallejem in Evo Boto.

oš-miška-krajnca-velika-polana, planica, skoki
Arhiv šole
Polanski učenci so navijali za orle v Planici

"Bilo nam je fejst fajn, uživali smo in splačalo se je vstati ob 3. uri zjutraj. Tudi domače bom nagučala ka bomo šli še kda v Planico," je svoje doživetje opisala četrtošolka iz polanske šole. Ob poti domov so se učenci ustavili še v Vrbi ob rojstni hiši našega največjega pesnika Franceta Prešerna ter pozno popoldne polni čudovitih vtisov varno prispeli domov.

Arhiv šole
Polanski učenci so navijali za orle v Planici
oš-miška-krajnca-velika-polana planica učenci polanska-šola