Na letošnji salamiadi je sodelovalo 48 salamarjev s prav toliko vzorci salam, ki jih je že minuli četrtek ocenjevala šestčlanska strokovna komisija, na zaključni prireditvi, ki je potekala včeraj zvečer v hotelu Radin v Radencih, pa so razglasili najboljše izdelovalce domačih suhih salam.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(V premislek) Pomembno je, kako živimo zdaj - ker za jutri nihče ne jamči
Kako je pravično, da nas trenutek slabosti, morda niti ne naš, stane vsega?
Prvo mesto je osvojil David Hlupič iz Starega trga pri Slovenj Gradcu, drugo in tretje mesto je pripadlo Viktorju Zemljiču iz Boračeve, ki je sodeloval z dvema različnima vzorcema salam, četrto mesto je osvojila Irena Strazberger iz Orešja pri Šmarjeških Toplicah, peto mesto je pripadlo Društvu ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem, šesto mesto pa Gizi Sever iz Pečarovec.
Vsako leto se izmed vseh sodelujočih salamarjev na pomurski salamiadi deset odstotkov najboljših uvrsti na vseslovensko salamiado. Letos bo na tekmovanju, ki bo potekalo v Straži na Dolenjskem, tako sodelovalo pet najboljših pomurskih izdelovalcev salam.
Na vseh 27 salamiadah je bilo skupno ocenjenih 1756 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh letih udeležilo 468 izdelovalcev salam, 99 od teh je bilo uvrščenih na slovensko finalno salamiado.