vestnik

(FOTO) Učenci spoznali in videli kar 56 vrst ptic

Vestnik, 2. 11. 2018
DOOPS
Otroci so videli in slišali kar 56 vrst ptic.
Aktualno

Krompirjeve počitnice se počasi končujejo, prav tako se počasi iztekajo različne aktivnosti, ki so bile pripravljene za osnovnošolce.

Člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije so na začetku med 26. in 29. oktobrom izvedli že osmi Pomurski ornitološki vikend. Tabora, ki je letos potekal na Dvojezični osnovni šoli I Lendava in v njeni okolici, se je udeležilo 18 učencev iz 11 osnovnih šol ter 7 mentorjev.


9db8715fad9f4469eba1d00986b8aeaf
DOPPS
Otroci so se učili, spoznavali ptice in njihova življenjska okolja.


Med petkom in ponedeljkom so učenci spoznavali ptice in njihovo oglašanje na terenu, prisluhnili različnim predavanjem, se pomerili v osvojenem znanju ter ga predstavili zbranim gostom in staršem na zaključni prireditvi.


»Otroke je še posebej navdušil obisk Murske šume z mrtvico Murišo, kjer so spoznavali sledi bobrov in vidre. Za piko na i je poskrbel prelet belorepca, največjega evropskega orla,« je povedala Nataša Bavec, vodja.


65444298295c29aa1035522e11cff3de
DOPPS
V Murski šumi so videlli največjega evropskega orla.

Udeleženci, razdeljeni v posamezne skupine (Ptice kulturne krajine, Vodne ptice, Ptice naselja in Ptice gozda), so z mentorji raziskovali pester ptičji svet. Tekom Pomurskega ornitološkega vikenda so opazili in slišali kar 56 vrst ptic.


»Tudi letos tabor ni niti malo razočaral. Imamo najboljše učitelje in hkrati svetovne mentorje. Tudi za zabavo je poskrbljeno, res priporčam,« zaključuje udeleženec Bine.

DOPPS
Otroci so se učili, spoznavali ptice in njihova življenjska okolja. 
POV Spoznavanje ptic dopps