vestnik

(FOTO) V Murski Soboti odprli novo logistično pošto za celotno Pomurje

T. M., 31. 5. 2021
T. M.
Otvoritev logistične pošte v Murski Soboti
Aktualno

Dvomilijonska investicija bo pripomogla tudi k prometni razbremenitvi mestnega središča.

V Murski Soboti so v Bakovski ulici na obrobju mesta odprli nov objekt logistične pošte, ki bo delovala pod poštno številko 9601. Gre za že 40. regijski logistični center Pošte Slovenije, ki bo izvajal logistične storitve za celotno pomursko regijo, pa tudi dostavo pisem in paketov za bližnjo okolico Murske Sobote. Objekt je zgradila družba Pomgrad, investicija je vredna dva milijona evrov. “To kaže na našo resno zavezo, da želimo biti na prvem mestu v poštno-logističnih storitvah tako Sloveniji kot tudi v Pomurju … Za nas je to priložnost in hkrati tudi odgovornost, da bomo še naprej zagotavljali visoko raven zadovoljstva naših strank,” je ob tem povedal začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot. Hkrati je izrazil upanje, da bodo novi prostori zadostovali do leta 2030, kasneje pa bodo v skladu s pričakovano rastjo poslovanja z občino skušali najti nove priložnosti za širitev.

pošta, pomurje
T. M.
Vodja logistične pošte v Murski Soboti Martina Slekovec, vodja mariborske poslovne enote Janez Pernek, začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Murskosoboški župan Aleksander Jevšek je ob otvoritvi med drugim povedal, da mu je odleglo, ko so mu predstavniki Pošte Slovenije prvič povedali, da načrtujejo omenjeno investicijo. Saj so na občini pred tem dobivali številne pritožbe občanov zaradi poštnih tovornjakov, ki so se vozili v središče mesta in se obračali v Kocljevi ulici: “To je velika pridobitev za mestno občino z vidika prometne varnosti, saj bo s tem mesto razbremenjeno težkega prometa.” Jevšek je še izpostavil, da je pomembno, da državna podjetja tovrstne investicije izvajajo tudi v pomurski regiji: “To je prava pot, da se regija odlepi od dna, kjer smo na žalost še vedno.” Novi logistični center se razteza na 1500 kvadratnih metrih površine, v njem dela 56 zaposlenih. Kljub temu, da torej Pošta Slovenije nekatere dejavnosti seli iz mestnega središča, pa v novem objektu ne bo okenc za delo z uporabniki poštnih storitev, temveč bodo ta še naprej v stavbi na Trgu zmage v središču Murske Sobote.  

pošta, pomurje
T. M.
Otvoritev logistične pošte v Murski Soboti

pošta, pomurje
T. M.
Otvoritev logistične pošte v Murski Soboti

pošta, pomurje
T. M.
Otvoritev logistične pošte v Murski Soboti

pošta murska-sobota