Turistično društvo Radenci že 28. leto zapored organizira pomursko salamiado. Gre za večdnevni dogodek, na katerem izberejo najboljše salame, ki jih izdelajo ljubiteljski izdelovalci domačih suhih salam iz Pomurja in širše.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(PANVITA) Branko Virag: »Protesti so deloma upravičeni, saj so pričakovanja Evropske unije prevelika in prehitra«
Skupina Panvita se trudi biti uspešna v zahtevnem in tveganem poslovnem okolju.
Pomurska salamiada se je začela z zbiranjem vzorcev, nadaljevala pa z njihovim ocenjevanjem, ki je potekalo v hotelu Radin v Radencih. Letos so organizatorji prejeli 43 vzorcev, ki jih je ocenjevala šestčlanska komisija v sestavi Igor Kustec, Milan Hari, Zdenka Tompa, Robi Fekonja, Jasmina Himelrajh Kraner in Zlatko Kreis.
Komisija ocenjuje zunanji izgled salame (največ 2 točki,) vonj (največ 3 točke), prerez, pri katerem se ocenjujejo sestava, barva, tekstura in vsebina salame (največ 4 točke,) ter okus (največ 6 točk), skupno lahko torej posamezni vzorec prejme 15 točk.
Najboljšega letošnjega pomurskega salamarja bodo razglasili na sobotni zaključni prireditvi dogodka, ki bo potekala v restavraciji hotela Radin, pet najboljših izdelovalcev salam pa se bo tudi letos udeležilo slovenskega finala salamiad.