vestnik

(FOTO) V zahvalo za požrtvovalno delo so pogostili zaposlene v Zdravstvenem domu Murska Sobota

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v okviru projekta Slovenija - evropska gastronomska regija 2021 pripravilo prvega izmed petih gastronomskih dogodkov za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov. Prvi izmed omenjenih dogodkov, na katerih bodo chefi iz lokalnega okolja z lokalnimi surovinami in sestavinami pogostili zaslužno skupino populacije, ki je v času epidemije najbolj pomagala prebivalcem posamezne regije, je v torek potekal pri Zdravstvenem domu (ZD) Murska Sobota. Pogostitev za zdravstvene delavce je pripravila Restavracija Kodila skupaj s svojim lokalnim dobaviteljem Eko-socialno kmetijo Korenika Šalovci, za zaposlene pa so pripravili meso krško-poljskega prašiča s polento, za sladico pa so postregli prekmursko gibanico. Fotografije z gastronomskega dogodka je zbrala Vanesa Jaušovec.