vestnik

Francu Režonji priznanje KGZS za življenjsko delo

Vestnik, 7. 11. 2020
Jure Zauneker
Franc Režonja.
Aktualno

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) občasno podeli priznanja zaslužnim posameznikom za življenjsko delo za sodelovanje z zbornico in uspešno delo na svojem področju. Letos je priznanja prejelo 36 posameznikov in organizacij.

Priznanja zbornice lahko prejmejo njeni člani, funkcionarji, zaposleni in drugi posamezniki ter organizacije, ki s svojim delom pomembno prispevajo k uveljavljanju in razvoju zborničnega sistema ter kmetijstva, gozdarstva in ribištva. 

Priznanje za življenjsko delo je tako letos prejel tudi Franc Režonja iz Renkovec, direktor KGZS - Zavoda Murska Sobota. Režonja je vse od ustanovitve zbornice močno povezan z vsemi njenimi organizacijskimi enotami. Že leta 1981 se je zaposlil v takratni Kmetijski zadrugi (KZ) Lendava TZO Turnišče kot kmetijski pospeševalec, nato je osem let opravljal delo vodje komerciale v KZ Lendava, do leta 2005 pa je bil vodja kmetijske svetovalne službe za Upravno enoto Lendava v takratnem Živinorejsko veterinarskem zavodu Murska Sobota. Istega leta je postal direktor KGZS - Zavoda Murska Sobota. 

66c8b3fc1885b98818605816c5d6d764
Marko Vanovsek
Franc Režonja.

Ob nastopu te funkcije se je vključil v delo zbornice in bil štiri mandate tudi izvoljen v svet KGZS, svet OE KGZS MS in član UO KGZS, ves ta čas je bil tudi vodja sveta KGZS OE Murska Sobota. 

"Njegova širina delovanja in način vodenja KGZS - Zavoda Murska Sobota ter sveta KGZS OE Murska Sobota v celotnem obdobju njegovega dela je bilo v celotnem Pomurju zelo dobro sprejeto," so še zapisali v ob podelitvi priznanja. 

Priznanja KGZS za življenjsko delo so sicer prejeli še Marjan Jevnikar, Ivan Kure, Gabriel Metelko, Ignac Ozebek, Doroteja Ozimič, Ciril Smrkolj in Inka Stritar, ki ji je bilo priznanje podeljeno posthumno. 

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
kgzs
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije

Zbornica je podelila še priznanja za uspešno delo ter priznanja za sodelovanje z zbornico. 

kgzs priznanja življenjsko-delo