vestnik

Fundacija slovenskega asa Gorana Dragića bo prenovila igrišče v Murski Soboti

Anja Vlaj, 3. 6. 2023
Domen Jančič
Goran Dragić
Aktualno

Dobrodelna akcija prenove igrišč se je začela leta 2019, ko so prenovili igrišče v parku Tivoli. Od takrat so prenovili še igrišča v Mariboru, Novem mestu in Laškem, zdaj pa je na vrsto prišla tudi Murska Sobota. Odprtje prenovljenega igrišča bo 21. junija.

V Prekmurju bo tako že peto pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji, ki jih Fundacija Goran Dragić prenavlja v sklopu dobrodelne akcije #PODAMDAIGRAM. Kot so zapisali na svoji spletni strani, prenavljajo igrišča, ker želijo otroke in mlade spet zvabiti na zunanje športne površine.

simbolična, košarkaški-koš, telovadnica, mreža
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.

Vodja kabineta župana Mestne občine Murska Sobota Vida Lukač je povedala, da so se za prenovo igrišča pri Osnovni šoli I odločili potem, ko so s strani Fundacije Gorana Dragića prejeli pobudo za sofinanciranje prenove zunanjega igrišča in so po skupnem ogledu potencialnih igrišč to izbrali kot najbolj primerno za prenovo. Ravnatelj Osnovne šole I Aleš Benko meni, da je bil eden od poglavitnih razlogov, zakaj so izbrali igrišče pri njihovi osnovni šoli ta, da so odprta za vse obiskovalce in se ne zaklepajo. »Vsakršno igrišče, vsakršna športna površina je za učence dobrodošla, v tem primeru pa je sigurno toliko večji interes za samo košarko. Res je, da je Osnovna šola I Murska Sobota znana po košarki, saj je veliko otrok že vključenih v popoldanske aktivnosti tudi zunanjih klubov, ki izvajajo različne treninge. Tudi člani klubov izvajajo treninge na naši osnovni šoli, v športni dvorani, tako da bodo tudi zunanje površine, kljub temu, da je bila ena že namenjena temu, zdaj še toliko bolj obiskane,« je na vprašanje, kaj učencem pomeni, da bo Fundacija Goran Dragić prenovila igrišče pri šoli, odgovoril Benko.

Igrišče, ki ga bo fundacija prenovila, sestavljata dve igrišči, in sicer glavno igrišče in manjše stransko igrišče. Kot je povedal Benko, bodo pri njih prenovili obstoječe košarkarsko igrišče, ki bo tako posodobljeno. V manjše košarkarsko igrišče pa bodo spremenili tudi eno igrišče, ki je bilo prej namenjeno odbojki. »Cilj prenove je zagotoviti sodobno zunanje košarkarsko igrišče na podlagi iz umetne mase. Računamo, da bomo s tem dali nov zagon popularizaciji košarkarske igre v domačem okolju. Istočasno pa bo to tudi spomenik velikanu košarkarske igre Goranu Dragiću, ki se je z svojimi uspehi in odličnimi igrami v dresu državne reprezentance z velikimi črkami za vedno vpisal v zgodovino slovenske košarke,« je povedala Lukačeva.

Celotna investicija je ocenjena na 60 tisoč €, od tega bo občina prispevala nekaj manj kot 40 tisoč €. Otvoritev igrišča je predvidena 21. junija 2023, je še povedala Lukačeva. Ali se bo odprtja prenovljenega igrišča udeležil tudi Goran Dragič, zaenkrat še ni potrjeno.

Igrišče bo povezano tudi z mobilno aplikacijo

To ne bo navadno igrišče, povezano bo namreč z mobilno aplikacijo, ki je dostopna prek QR kode in s pomočjo katere bodo uporabnikom na voljo dodatne vsebine. Vsi, ki bodo uporabili aplikacijo, bodo lahko videli ostale uporabnike igrišča in tako poiskali tekmece ali soigralce. Na voljo so tudi številne vsebine za trening in zabavne košarkarske igre.

goran-dragić dobrodelna-prenova košarkarsko-igrišče oš-i-murska-sobota