vestnik

Gasilska zveza v Svetem Juriju obeležila dvajset let

Marina Vrbnjak, 26. 5. 2019
Marina Vrbnjak
Aktualno

Včeraj so v Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici s slavnostno akademijo obeležili 20. obletnico ustanovitve Gasilske zveze Sveti Jurij ob Ščavnici.

»Naša Gasilska zveza danes opravlja naloge gasilstva kot obvezne javne službe v sistemu Zaščite in reševanja pred naravnimi in drugimi nesrečami. Predstavlja osnovno okostje za požarno varnost in zaščito ljudi in premoženja na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici. V vseh devetih društvih je včlanjenih preko 1180 članov, kar predstavlja tretjino prebivalcev naše občine. Od tega je 149 operativcev, ki so se v vsakem trenutku pripravljeni odzvati klicu na pomoč,« je v uvodnem nagovoru povedal Andrej Vrzel, predsednik GZ Sveti Jurij ob Ščavnici.


5c880d258f5fbedfea774262fafda590
Marina Vrbnjak
V vseh devet društev je včlanjenih preko 1180 članov, kar predstavlja tretjino prebivalcev občine Sveti Jurij ob Ščavnici.


Slavnostne akademije so se udeležili številni gasilci in gasilke iz domače gasilske zveze ter predstavniki sosednjih gasilskih zvez in sosednjih prostovoljnih gasilskih društev. Med povabljenimi gosti je bil tudi predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik, ki je s svojo navzočnostjo izkazal priznanje za vso opravljeno delo njihove GZ v teh dvajsetih letih. Zavedanje o pomembnosti gasilstva v občini Sveti Jurij ob Ščavnici se je letos potrdila s podelitvijo dveh plaket, in sicer predsedniku GZ Sveti Jurij ob Ščavnici Antonu Klemenčiču in poveljniku GZ Sveti Jurij ob Ščavnici Slavku Kolmaniču. Sama GZ Sveti Jurij ob Ščavnici pa je prejela najvišje priznanje, in sicer Grb občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Simbolično so na akademiji ponovno podelili prejeta priznanja.

32c8888b712b7286dce7678da1d70fb9
Marina Vrbnjak


»Upam da bo GZ Sveti Jurij ob Ščavnici v naslednjih 20 letih enako uspešna kot je bila do sedaj oziroma bo GZ morala organizacijsko in kadrovsko to delo nadgraditi, saj so zahteve in naloge prostovoljnega gasilstva vse večje,« je še povedal Vrzel in se zahvalil vsem, ki so v teh dvajsetih letihpomagali pri razvoju in delovanju GZ Sveti Jurij ob Ščavnici.

5fe11e2516a73e1a4e02e13da3ee7468
Marina Vrbnjak
Med povabljenimi gosti je bil tudi predsednika GZ Slovenije Janko Cerkvenik.



Marina Vrbnjak
GZ Sveti Jurij ob Ščavnici gasilci SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI 20 let