vestnik

Gasilski dom na Hotizi bo deležen sanacije

Vestnik.si, 8. 7. 2024
Občina Lendava
Podpis pogodbe za sanacijo gasilskega doma.
Aktualno

V Mestni hiši Občine Lendava je bil podpisan pogodbeni sporazum za sanacijo gasilskega doma na Hotizi.

V Mestni hiši Občine Lendava je bil podpisan pogodbeni sporazum za sanacijo gasilskega doma na Hotizi. Pogodbo sta slavnostno podpisala župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja Hoving d.o.o. Daniel Strniša. Dogodku so prisostvovali tudi predsednik krajevne skupnosti Hotiza Štefan Farkaš, ter poveljnik in podpoveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Hotiza Jožef Hozjan in Milan Stanko.

Podjetje Hoving d.o.o., s sedežem v Beltincih, bo izvedlo gradbeno-obrtniška dela ter elektro in strojne instalacije na obstoječem objektu. Skupna vrednost investicije znaša 87.679,52 EUR z DDV. Dela se bodo začela po uradnem začetku projekta in bodo potekala v več fazah, z načrtovanim zaključkom do 15. novembra 2024.



Župan Janez Magyar je ob podpisu pogodbe poudaril pomembnost projekta za lokalno skupnost ter se zahvalil vsem udeleženim za podporo in trud. Direktor podjetja HOVING d.o.o. Daniel Strniša je obljubil, da bo podjetje opravilo dela v dogovorjenih rokih in po najvišjih standardih kakovosti.

"Občina Lendava s to investicijo ne samo izboljšuje pogoje za delovanje prostovoljskega gasilskega društva na Hotizi, temveč tudi pridobiva dodatne prostore, ki bodo omogočili boljšo organiziranost in učinkovitost gasilcev. Gasilci igrajo ključno vlogo v lokalni skupnosti, zato je posodobitev njihove infrastrukture izjemnega pomena," so še zapisali na uradni spletni strani občine. 

Občina Lendava
Podpis pogodbe za sanacijo gasilskega doma.
gasilski-dom-hotiza občina-lendava sanacija podpis-pogodbe