vestnik

Gederovčani na izlet v dolino pod Poncami

Vestnik.si, 4. 4. 2023
Osebni arhiv
Vinski bratje so skrbeli za odlično vzdušje cel dan
Aktualno

V soboto so si člani Prostovoljnega gasilskega društva Gederovci in vaške skupnosti Gederovci ogledali ekipno tekmo v smučarskih poletih v Planici.

Ta dan so člani Prostovoljnega gasilskega društva načrtovali že od pozne jeseni, saj so si želeli v živo ogledati prizorišče dogajanja, naše orle in se poveseliti z ostalimi vaščani, je povedal Tadej Madjar. 

pgd-gederovci, vaška-skupnost-gederovci, planica, gederovci
Osebni arhiv
Ravnatelj OŠ Tišina in POŠ Gederovci Janko Durič z učenci iz Gederovcev

Na tekmo so se odpravili v zgodnjih jutranjih urah, pot pa so si krajšali s postanki, kjer so za dobro vzdušje poskrbeli Vinski bratje, za prazne želodce pa so poskrbele vaščanke in Gostilna Mencigar iz Krajne. Praznih rok pa jih na pot ni pustila niti Pekarna Omar iz Rankovec, s katero sodelujejo že mnogo let in so izletnike pogostili s svojimi odličnimi dobrotami. Za tople napitke pa je poskrbela domača gostilna Pri dvojčku iz Gederovec, kjer so se tudi zbrali. 

pgd-gederovci, vaška-skupnost-gederovci, planica, gederovci
Osebni arhiv
PGD Gederovci in vaška skupnost Gederovci v dolini pod Poncami

Zaradi razpleta dogodkov v petek so si lahko ogledali kar dve tekmi, najprej posamično, nato pa ekipno. Dogajanje je spremljalo veselo vzdušje, razgreti navijači in odlični dosežki naših orlov, je še dodal Madjar. 

gederovci pgd-gederovci vaška-skupnost-gederovci planica