vestnik

Neuradno: Okuženi dijak GFML se počuti dobro

Vestnik, 19. 3. 2020
Vida Toš
Preventivno so obvestili vse dijake.
Aktualno

Na današnje objave nekaterih medijev, da je med okuženimi s koronavirusom tudi gimnazijec GFML se je odzval ravnatelj Zvonko Kustec. "Informacijo o domnevno odkriti okužbi smo dobili včeraj 18. marca 2020, ko bi naj bila tudi potrjena," je povedal.

Kot je pojasnil, je na Erasmus izmenjavo na Nizozemsko 4. marca odšlo 24 njihovih dijakov z dvema spremljevalcema, in sicer po zagotovilu nizozemske koordinatorke, da pri njih ni  potrjenih okužb, in v soglasju s starši. Z Nizozemske so se vrnili v petek, 13. marca 2020, ob 17. uri, in ne da bi imeli stike z ostalimi dijaki, odšli domov. Ker v ponedeljek, 16. marca 2020, niso več imeli več pouka, se ti dijaki niso zadrževali  v šolski zgradbi. 
"Informacijo o domnevno odkriti okužbi smo dobili včeraj 18. marca 2020, ko bi naj bila tudi potrjena. Domnevno zato, ker do tega trenutka nismo kot šola dobili nobene informacije od pristojnih inštitucij, ki so zadolžene za spremljanje in testiranje," je povedal ravnatelj Zvonko Kustec. Preventivno so o možnosti okužbe obvestili preostale dijake, ki so bili na izmenjavi ter jih pozvali, da ostanejo v samoizolaciji in spremljajo svoje zdravstveno stanje.
"Glede na vse zapisano mislim, da smo kot šola reagirali odgovorno in ažurno. Kot šola smo od včeraj v stalnem kontaktu s starši dijaka, ki sporočajo, da se dijak dobro počuti in dobro prenaša okužbo," je še povedal Kustec.
GFML koronavirus