vestnik

Gorazd Žilavec žlahtni komedijant

A.N.R.R., 1. 7. 2021
SNG Drama Maribor
Gorazd Žilavec v predstavi Popolni tujci.
Aktualno

Sinoči so ob sklepu 29. festivala Dnevi komedije Sinoči v Gledališču Celje razglasili nagrajence. Za žlahtno komedijantko je žirija izbrala Matejo Pucko, za žlahtnega komedijanta Gorazda Žilavca, žlahtni režiser je Primož Ekart, žlahtna komedija po izboru žirije igra Popolni tujci Tamare Damjanović, najboljša komedija po izboru občinstva pa igra Tutošomato.

Žilavcu so podelili nagrado za vlogo Aleksandra v prav tako nagrajeni predstavi Popolni tujci, ki je nastala v izvedbi Drame SNG Maribor. Kot je v utemeljitvi zapisala žirija, Žilavec s svojo natančno igro konsistentno gradi kompleksno vlogo Aleksandra. In še, da »njegov lik ponuja izigravanje situacijske komike, kar Gorazd vrhunsko izkoristi. Z avtentičnim občutkom za komiko se odziva na nevzdržnost situacije, v katero se zaplete njegov lik. Prepričljivo gradi večplasten odnos z ženo Marto, ki prehaja med naklonjenostjo in zamero, med odgovornostjo in krivdo, med videzom in resnico.«

gorazd-žilavec, žlahtni-komedijant
SNG Drama Maribor
Gorazd Žilavec v predstavi Popolni tujci.

Primož Ekart, ki ima svoje korenine prav tako v Prekmurju, pa je žirijo prepričal z režijo namiznega muzikala Živela vulva! v izvedbi Zavoda Imaginarni in Mini teatra Ljubljana. V svoji režiji žlahtno vpelje in preplete vse komponente gledališke uprizoritve, je med drugim zapisala strokovna žirija, ki so jo sestavljali Jera Ivanc, Mateja Kokol in Luka Martin Škof.

Beltinci, 100
Nataša Juhnov
Primož Ekart, prvi z desne, ob njem pa naprej Tjaša Železnik, Vladimir Vlaškalič, Anita Gregorec in skrajno levo Simona Cizar. Posnetek je nastal na slovesnosti ob 100. obletnici priključitve Prekmurja.

Letošnji Dnevi komedije so bili zaradi epidemioloških razmer iz marca prestavljeni v junij, v tekmovalnem programu pa so bile štiri predstave.

gorazd-žilavec žlahtni-komedijant igralec