vestnik

To znano pomursko gostišče je po 27 letih zaprlo vrata

Majda Horvat, 17. 11. 2022
Majda Horvat
Lastnik išče kupca, v želji, da znova zažene dejavnost.
Aktualno

Matija Kuzma išče kupca za objekt v Odrancih, ki mu po urejenosti ni enakega daleč naokoli.

Matija Kuzma, lastnik Gostišča Gaj, tega znanega in zelo priljubljenega lokala, je povedal, da se je za ta korak žal moral odločiti zaradi pomanjkanja dobrih in izučenih delavcev ter nepripravljenosti teh, da bi delali tudi ob koncih tedna ter za praznike. Razlog pa je tudi ta, da je sam v letih, ko gostišča več ne more voditi, naslednikov, ki bi to hoteli prevzeti, pa nima. Velik udarec je za poslovanje predstavljala tudi epidemija koronavirusa, ko so tudi izgubili del dobrega kadra.

Kuzma se je z zaposlenimi razšel sporazumno in jim bo tudi plačal vse, kar jim pripada. »Nihče zaradi tega ne bo oškodovan,« je še podčrtal.

gajkuzmanovember22
Majda Horvat
Gostišče Gaj v Odrancih zaprlo vrata

Po urejenosti objekta, ki je svoja vrata odprl oktobra 1995, takšnega ni daleč naokoli, še izpostavi Kuzma, saj so ves čas veliko vlagali v njegovo urejenost in širjenje ponudbe, ob tem pa niso prejeli niti centa državnih spodbud. Zato si želi, da bi dejavnost v njem znova zaživela, saj ima za to dobre pogoje. Kuzma zato išče kupca, ki bi bil pripravljen sprejeti ta izziv, torej da znova zažene gostinsko in turistično ponudbo. Ne bo pa sprejel ponudb za najem.

gostišče-gaj kuzma odranci zaprtje-lokala