vestnik

Grad na Goričkem je ponovno odprl vrata za obiskovalce

Vestnik.si, 6. 3. 2022
Gregor Domanjko
Grad na Goričkem je ponovno odprl vrata za obiskovalce.
Aktualno

Od 1. marca so vrata gradu Grad v Krajinskem parku Goričko ponovno odprta za obiskovalce. Istočasno je bila odprta tudi razstava remenk in velikonočnih razglednic.

Po zimskem počitku je ponovno čas, da se obiskovalci podajo na raziskovanje gradu Grad ter si ogledajo stalne in občasne razstave iz zgodovine, domače obrti in dejavnosti, narave in umetnosti. Vodniki bodo vse zainteresirane v središču za obiskovalce seznanili z novostmi in ponudbo Krajinskega parka Goričko, v grajski trgovinici pa si bodo lahko kupili izdelke goričkih kmetij in mojstrov.

Grad je marca, aprila, maja, junija, septembra, oktobra in novembra odprt od torka do nedelje, in sicer marca in novembra med 10. in 16. uro, od aprila do oktobra pa med 10. in 18. uro. Julija in avgusta je grad odprt od ponedeljka do nedelje. Grad je odprt tudi ob praznikih in na praznične ponedeljke, in sicer med 10. in 18. uro. 

Istočasno s ponovnim odprtje vrat gradu za obiskovalce so v razstavnih prostorih gradu odprli razstavo remenk in velikonočnih razglednic, ki bo na ogled vse do 30. novembra letos. V razstavnih prostorih so tako na ogled izdelki mojstrov izdelovanja prekmurskih remenk Elizabete Urisk, Hermana Rajsarja, Bernardke Merklin in Eve Tivadar, velikonočne voščilnice iz zbirke Pomurskega muzeja Murska Sobota, remenke z motivi vrst Natura 2000 ter izdelki osnovnošolcev iz mednarodnega natečaja v ustvarjanju Moja remenka. 

grad-na-goričkem krajinski-park-goričko