vestnik

Gregorčičeva in Slomškova ulica bosta dobili nov kanalizacijski kolektor

Vestnik.si, 2. 4. 2022
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek in član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač sta podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del za izgradnjo kanalizacijskega kolektorja na Gregorčičevi in Slomškovi ulici.

V letu 2022 se nadaljujejo celovite prenove nekaterih ulic v mestu Murska Sobota. Poleg ulice Staneta Rozmana, kjer so zgradili kanalizacijski kolektor ter ostale cestne in komunalne ureditve, bodo v tem letu nadaljevali z investicijami na Gregorčičevi in Slomškovi ulici. Celotna dolžina trase novega kanalizacijskega kolektorja znaša nekaj več kot tisoč metrov. Obsegala bo ureditve na omenjenih ulicah, in sicer bo na Gregorčičevi ulici zgrajeno kanalizacijsko omrežje večjega premera, začetek gradnje pa je predviden od združitvenega objekta na Ulici arhitekta Novaka do končane kanalizacije na Gregorčičevi ulici v smeri Ulice Staneta Rozmana, dolžina odseka je 215 metrov. 

ulica-staneta-rozmana, murska-sobota, rekonstrukcija
Vanesa Jaušovec
Ulica Staneta Rozmana

Na Slomškovi ulici bo zgrajen dodatni glavni kolektor mimo avtobusne postaje na Gregorčičevo ulico in vzdolž nje do Ulice arhitekta Novaka, kjer se v zbirnem objektu oziroma jašku naveže na obstoječi glavni kolektor, ki poteka do čistilne naprave. Dolžina tega odsega znaša 786 metrov. 

Prav tako bo zgrajen združitveni objekt oziroma zbirni jašek v bližini križišča oziroma bodočega krožišča na Gregorčičevi ulici in Ulici arhitekta Novaka. 

Najprej se bo gradil združitveni objekt na Ulici arhitekta Novaka, nato kanalizacijski kolektor na Gregorčičevi ulici od križišča z ulico Staneta Rozmana do križišča z Ulico arhitekta Novaka do združitvenega jaška, nazadnje pa še kanalizacijski kolektor na Slomškovi ulici. 

Kolektor
Mestna občina Murska Sobota
Podpisana je bila pogodba za gradnjo kanalizacijskega kolektorja na Gregorčičevi in Slomškovi ulici v Murski Soboti.

Višina investicije znaša nekaj manj kot 1,2 milijona evrov in ni sofinancirana, dela pa bodo predvidoma zaključena do konca letošnjega leta. 

gregorčičeva-ulica slomškova-ulica MOMS kanalizacijski-kolektor