vestnik

Hišne preiskave v RIS Dvorcu Rakičan: Tako Silvo Jakob, član sveta zavoda, odgovarja Robertu Celcu

Vestnik.si, 9. 6. 2023
Vestnik.si
V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan so v četrtek potekale hišne preiskave.
Aktualno

Direktor Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan Robert Celec se je danes dopoldan odzval na hišne preiskave, ki so v četrtek potekale na sedežu zavoda in njegovem domu. V odzivu je tudi dejal, da je prijavo podal Silvo Jakob, vidnejši član stranke SDS v Pomurju, ki da proti njemu vodi osebno vojno.

Na to se je sedaj odzval še Silvo Jakob. "Kot član sveta javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan sem zavezan k spoštovanju osnovnih aktov zavoda. Skladno s Statutom javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan je svet zavoda eden izmed treh organov zavoda, ki, v skladu s 26. členom Statuta, med drugim tudi nadzira zakonitost dela in poslovanje javnega zavoda. Za svoje delo svet zavoda odgovarja ustanovitelju, ki je Mestna občina Murska Sobota. Med svojim delom smo bili v preteklem letu s strani občinske uprave ustanovitelja Mestne občine Murska Sobota pozvani, da obravnavamo morebitno nezakonitost odpovedi delovnega razmerja eni izmed bivših zaposlenih v zavodu. Verjetno je bilo to povod drugim, da so do nas pričele prihajati razne informacije. Ker so te prejete informacije kazale ne morebitne sume kaznivih dejanj, sem v svojem imenu, kot član sveta zavoda, katerega sestavljamo še Matjaž Durič, Nives Cajnko, Suzana Počič in predsednik Jožef Varga, sume naznanil policiji. Da so bili sumi upravičeni, je pokazala včerajšnja preiskava," je razložil.

Slika1
Osebni arhiv
Silvo Jakob

Zapisal je še, da je kot član sveta zavoda vedno bil in bo tudi v prihodnje delal v interesu zavoda in zakonitosti njegovega poslovanja. "Ne glede na to, kdo je direktor javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan ali bo to šele postal v prihodnosti," je zatrdil. "Spoštujem delo vseh, ne glede na njihovo svetovnonazorsko ali drugačno usmerjenost," je sklenil. 

silvo-jakob ris-dvorec-rakičan hišne-preiskave