vestnik

Hodoš: Častna občanka postala Sonja Roman 

Damjana Nemeš, 20. 7. 2019
Damjana Nemeš
Dobitniki zlatih plaket in listin občine Hodoš.
Aktualno

Občina Hodoš je zaznamovala 20. občinski praznik, zato so ob tej priložnosti pripravili osrednjo slovesnost, na kateri so podelili tudi občinska priznanja. 

Slovesnost, ki je potekala na nogometnem igrišču na Hodošu, je s slavnostnim nagovorom odprl župan občine Ludvik Orban, v katerem je izpostavil tudi številne izvedene investicije v preteklem letu ter predstavil načrte za v prihodnje. Po nagovoru je sledila podelitev občinskih priznanj, ki sta jih izbranim posameznikom izročila župan Orban in podžupan Rudolf Bunderla.





Naziv častne občanke Občine Hodoš je letos prejela atletinja Sonja Roman, rojakinja, ki sicer zadnja leta živi v Nemčiji. Podeljeni sta bili tudi dve zlati plaketi, ki sta ju prejela Balodi Laszlo, župan lokalne samouprave Vydrany - Hodos iz Slovaške, ki je z občino Hodoš podpisal prijateljsko pogodbo o sodelovanju, ter Nagy Miklos, župan lokalne samouprave Salard iz Romunije, s katero občina Hodoše sodeluje že od leta 2012, ko so podpisali sporazum o sodelovanju pobratenih naselij.


Poleg plaket so bile podeljene tudi listine občine Hodoš, ki so jih prejeli Madžarska samoupravna narodna skupnost in Gasilska zveza Hodoš, ki letos praznujeta 20-letnico delovanja, ter Kendi Dezso, podžupan lokalne samouprave Salard iz Romunije, s katerim občina dobro sodeluje, in Bojtos Bela, župan lokalne samouprave Feketić iz Srbije, s katero sodelujejo že od leta 2012, ko so podpisali tudi sporazum o sodelovanju.Priznanja posameznikom je na podlagi lastne presoje podelil tudi župan, in sicer so jih prejeli Zdravko Kovač mlajši za vsestransko pomoč ob občinskih praznikih, Zoja Tibola, sicer živeča v Domanjševcih, vendar se že nekaj let redno udeležuje čistilnih akcij na Hodošu, ter nekdanji predsedniki Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Hodoš Bojan Bočkorec, Otto Gal, Rozalija Totič, Boris Abraham in sedanja predsednica Silvija Roman.

S simbolnim dejanjem so se v občini spomnili tudi mamic, ki so rodile lani in letos, in jim podarili cvet, župan pa je na slovesnosti novoizvoljenim svetnikom in svetnicam z zadnjih lokalnih volitev podelil priponke.Seveda tudi letos niso pozabili na ocenjevanje v okviru akcije Moja dežela je lepa in gostoljubna. Priznanje za najlepše urejeno hišo je prejela družina Časar iz Hodoša, priznanje za najlepše rože pa Marjeta Toth iz Hodoša.


Slovesnost ob jubilejnem 20. občinskem prazniku so popestrili tudi nastopajoči v kulturnem programu, in sicer Vita Lukašev, člani folklorne skupine KUD Goričko iz Gornjih Petrovec, malčki iz Vrtca Hodoš ter domači etno pevski zbor Őrség iz Hodoša. Nove investicije in pridobitve v občini sta ob začetku slovesnosti blagoslovila prisotna duhovnika.



Damjana Nemeš
Mamice, ki so v lanskem oziroma letošnjem letu rodile, so prejele cvet. 
občina hodoš slavnostna seja občinski praznik