vestnik

(HODOŠ) Najemnica stanovanja v nekdanji pošti bivša žena župana sosednje občine

Vestnik.si, 10. 2. 2022
Damjana Nemeš
Na javni razpis za najem tržnega stanovanja je prispela ena vloga.
Aktualno

Svetniki so potrdili osnutek proračuna za letos in spremembo odloka o pokopališkem redu

Svetniki Občine Hodoš so se na zadnji seji seznanili z osnutkom proračuna občine za leto 2022. Ta predvideva prihodke v skupni vrednosti 828 tisoč evrov in odhodke v vrednosti nekaj več kot 877 tisoč evrov, od tega je 290 tisoč evrov namenjenih za naložbe. Največji del investicijskih odhodkov bo namenjen novogradnjam, rekonstrukcijam in adaptacijam. V sklopu tega bodo namenili 90 tisoč evrov za gradnjo pločnika na Krplivniku, projekt, ki bi moral biti končan že lani, vendar se je zapletlo s projektno dokumentacijo in izvajalci del.  



Svetniki so poleg proračuna obravnavali in potrdili spremembe odloka o pokopališkem redu ter sklep o višini grobnine na pokopališčih in nadomestila za uporabo mrliških vežic v občini. V odlok so dodali točko, ki pravi, da umrli, ki stalnega bivališča v občini niso imeli vsaj eno leto, plačajo najemno mesto, izjemoma pa lahko s primerno utemeljitvijo naročnika občinski svet občine odloči drugače. Tako se po sprejeti spremembi odloka tudi mesto za grobove ne zaračuna za občane, ki imajo v občini vsaj eno leto stalno bivališče.  

hodoš, stanovanje
Damjana Nemeš
Mesečna najemnina za 84 kvadratnih metrov veliko stanovanje znaša 200 evrov.

Svetniki so se seznanili še z rezultati razpisa o najemu tržnega stanovanja v nekdanji pošti. Kot je pojasnil župan Ludvik Orban, se je na razpis prijavila samo ena kandidatka, ki je ustrezala razpisnim pogojem. S prosilko, občanko Šalovec, je bila najemna pogodba za stanovanje že sklenjena. Kot je na seji povedal župan Ludvik Orban, se v stanovanje seli bivša žena šalovskega župana Iztoka Fartka. Kot smo poročali, znaša mesečna najemnina za 84 kvadratnih metrov veliko stanovanje 200 evrov, najemnica pa naj bi se v stanovanje že vselila.   

občina-hodoš stanovanje