vestnik

(HOSTEL VANEČA) Predstavniki občine in sosedje na sestanku. Kaj so se dogovorili?

I. B., 4. 2. 2024
Jure Kljajić
Hostel je tako na tržišču in tudi predstavniki razvojnega zavoda in člani Zveze kulturnih in turističnih društev Puconci so ga promovirali že v minulih dneh na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani, je dodal župan.
Aktualno

Obe strani sta predstavili svoj pogled na delovanje hostla.

Pred dobrima dvema tednoma smo na vestnik.si poročali o tem, da hostel na Vaneči sameva. Sosedje so namreč na puconsko občino poslali dopis, v katerem so se zavzemali, da bi v objektu potekale mirne dejavnosti, hrupnih zabav pa si niso želeli. Na decembrski seji občinskega sveta je župan Uroš Kamenšek tako dejal, da hostel zaradi tega trenutno ne obratuje. 



Ko smo poizvedovali o tej temi, sta obe strani izkazovali željo po dogovoru, saj gre navsezadnje za razvoj turizma v občini, in pred nekaj dnevi so se predstavniki občine in sosedje oziroma podpisniki dopisa tudi sestali. Župan Uroš Kamenšek je seznanil svetnike, da je bil sestanek konstruktiven, vsaka stran pa je predstavila svoje mnenje in pogled na situacijo. Na koncu so se dogovorili, da se bo Razvojni zavod Občine Puconci, ki s hostlom upravlja, trudil pridobivati segmente gostov, ki so bili tudi prvotno mišljeni, torej kolesarje, pohodnike in podobno. "Njihova največja bojazen je bila, da bi se hostel oddajal za zabave, denimo fantovščine, dekliščine, torej dogodke, ki so glasni. Če skrajšam, sosedje ne nasprotujejo delovanju hostla, ampak pozdravljajo razvoj turizma, njihovemu pismu pa je botrovala prav omenjena bojazen," tako Kamenšek. Dodal je še, da so sosedje izrazili razumevanje za izjeme, če bo kdaj kdo glasen, si pa tega ne želijo med tednom. Župan se je tudi opravičil za izjave na pretekli seji, saj je na podlagi napačnih informacij s terena dejal, da so bili pri hostlu policisti in inšpektorji. Obe strani sta še sklenili, da bosta morebitne težave reševali sproti.

Hostel je tako na tržišču in tudi predstavniki razvojnega zavoda in člani Zveze kulturnih in turističnih društev Puconci so ga promovirali že v minulih dneh na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani, je še dodal župan. 

občina-puconci hostel-vaneča sosedje obratovanje