vestnik

Humanitarno pomoč za Ukrajino zbirajo tudi v Pomurju. Preverite, na katerih lokacijah

Vestnik.si, 4. 3. 2022
Robert Balen / Večer
Sprejemni center za begunce iz Ukrajine
Aktualno

Več pomurskih občin se je odločilo za zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah.

V Občini Šalovci bodo humanitarno pomoč zbirali v Kulturni dvorani v Šalovcih, in sicer od petka, 4. marca 2022, akcija pa bo potekala predvidoma do vključno sobote, 12. marca 2022. Pomoč se bo zbirala v petek, 4., v soboto, 5., v ponedeljek, 7., v torek, 8., v četrtek, 10., v petek, 11. in v soboto, 12. marca med 9. in 11. uro, v sredo, 9. marca pa med 16. in 18. uro. Zbirajo se higienski pripomočki, kompleti prve pomoči, material za prvo pomoč, prehrana, med katero sodi hrana, ki je vsaj pol leta pred iztekom roka uporabe in je zapakirana v originalno embalažo, gasilska reševalna oprema, kot so cevi, elektro agregati, črpalke in podobno, ter osebna reševalna oprema, kot so gasilske čelade, rokavice in škornji. Zbrana pomoč bo v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje dostavljena v Državni logistični center v Roje, vse dodatne informacije pa so na voljo na telefonski številki 02 559 80 50. 

ukrajina_zastava
Reuters
Pomoč Ukrajini

Za zbiranje humanitarne pomoči so se odločili tudi v Občini Moravske Toplice. Tako kot v šalovski občini bodo tudi tam zbirali higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč, prehrano, gasilsko reševalno opremo in osebno reševalno opremo, zbiranje prostovoljnih prispevkov pa bo potekalo v vsaki vasi v občini, in sicer v nedeljo, 6. marca 2022 med 13. in 15. uro. 

V Občini Radenci pa so vse občane pozvali k darovanju hrane za Ukrajino. Hrano zbirajo še danes do 18. uro v veliki dvorani v prostorih občine. Zbirajo trajno in dobro zapakirano osnovno hrano, ki ne potrebuje dodatnega hlajenja, kamor sodijo konzerve, testenine, riž, otroška hrana, mleko in podobno. Za dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 02 566 96 10. 


Humanitarno in materialno pomoč zbira tudi Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona. V avli Kulturnega doma Apače bo zbiranje potekalo v sredo, 9. marca med 9. in 11. ter med 15. in 17. uro. V dvorani gasilskega doma Gornja Radgona pa od ponedeljka, 14. marca do četrtka, 17. marca, in sicer med 10. in 17. uro. V Rdečem križu pozivajo k darovanju higienskih pripomočkov, kompletov prve pomoči in materiala za prvo pomoč ter prehranskih izdelkov. Oblek, čevljev, posteljnine, odej in spalnih vreč ne zbirajo. "Materialna pomoč bo namenjena beguncem, ki bodo prišli v Slovenijo, del te pa bo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, skupaj z Evropsko komisijo, dostavila prek organiziranih konvojev pomoči na zbirne lokacije, ki jih je s sosednjimi državami Ukrajine že uskladila Evropska komisija."

Na pomoč Ukrajini so priskočili tudi v Občini Lendava, o čemer smo že poročali.

humanitarna-pomoč ukrajina pomurje
Kaj zdaj berejo drugi